SKANDAL U ŽITORAĐI: Kulturno leto počelo ranije jer direktorka ima slavlje
Foto: Biljana Roganović

UZ MANJI BUDŽET I MALI SKANDAL

SKANDAL U ŽITORAĐI: Kulturno leto počelo ranije jer direktorka ima slavlje

Društvo -

Kulturno leto u Žitorađi ove godine počinje ranije, tačnije 8. avgusta, a ne kao prethodnih godina, uoči praznika Preobraženje, koji se obeležava 19. avgusta, a jedan od razloga za odlaganje je i proslava rođendana deteta direktorke Dragane Stojanović.

I program manifestacije je siromašniji nego prethodnih godina, ali nadležni kažu da će manifestacija dostojno predstaviti Žitorađu.

Ono što mnogi zameraju jeste činjenica da je manifestacija pomerena nedelju dana pre Preobraženja, kada obično bude Etno-veče. Polemiše se da je to učinjeno jer v. d. direktora Narodne biblioteke Dragana Stojanović 19. avgusta slavi detetu rođendan.

- Jeste pomereno i jeste delimično zbog rođendana mog deteta, ali je u čitavoj priči to najmanje bitno. Želimo da određene događaje organizujemo i u seoskim sredinama kako bismo na taj način oživeli selo, pa ćemo od ponedeljka obilaziti sela sa delom programa - kazala je Dragana Stojanović, v. d. direktora Narodne biblioteke u Žitorađi, koja je organizator Kulturnog leta.

Ove godine je izostao i tradicionalni koncert, koji je obeležavao Kulturno leto. Kako je rekla Stojanovićeva, koncerta nema jer je ovogodišnji budžet smanjen. U lokalnom budžetu za Kulturno leto predviđeno je nešto više od milion dinara.

Kurir / B. R.

Foto: Biljana Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track