OMEROVIĆ: Sramotno ponašanje Er Srbije prema detetu obolelom od autizma!
Foto: Filip Plavčić

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava

OMEROVIĆ: Sramotno ponašanje Er Srbije prema detetu obolelom od autizma!

Društvo -

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović kritikovao je danas, kako kaže, neprimereno ponašanje predstavnika Aerodroma "Nikola Tesla" i "Er Srbije" koji nisu pustili autističnog dečaka da se ukrca u avion, zbog procene da bi njegovo dugotrajno plakanje moglo da uznemiri ostale putnike.

"Obrazloženje da bolesno dete zbog plača, zbog toga što navodno uznemirava putnike, ne može da uđe u avion je nešto što nikome normalnom ne može da bude jasno, posebno kada se radi o letu koji ne traje duže od 30 minuta", rekao je Omerović za Radio Beograd.

Smatra da takvo ponašanje aerodrom i aviokompanija treba da obrazlože i objasne ne samo zbog roditelja i bolesnog deteta, nego obraloženje zaslužuju svi građani Srbije.

"Zaista je sramotno da se nešto dešava na takav način i prema bolesnom detetu, a puna su nam usta svima o tome kako su deca naše najveće blago", kaže Omerović.

Podsetimo, sin našeg poznatog istoričara Čedomira Antića, koji boluje od autizma, nije mogao da uđe u avion "Er Srbije", jer su aerodromski supervizor, lekar i menadžerka leta procenili da njegov dugotrajno plakanje može da uznemiri ostale putnike.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal! Autističnom dečaku Er Srbija nije dozvolila da leti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja