MIROSLAV ALEKSIĆ: Ko je i kako izvršio proveru biografije Hrkalovićeve i odlučio da ona može da bude državni sekretar MUP?
Foto: Nebojša Mandić

AFERA KUMA MAFIJE

MIROSLAV ALEKSIĆ: Ko je i kako izvršio proveru biografije Hrkalovićeve i odlučio da ona može da bude državni sekretar MUP?

Društvo -

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije je komentarišući to što je Dijana Hrkalović, državna sekretarka MUP i bliska saradnica ministra Nebojše Stefanovića, optužena da je učestvovala u brutalnom prebijanju aktiviste udruženja građana „Pravda i pravo“ Dejana Vukićevića, rekao je da je izuzetno važno ispitati ovaj slučaj.

"Podjednako je važno saznati kako se neko poput nje uopšte zaposlio u MUP i došao na tu poziciju. Ako znamo da se za akademce vrše provere do tri porodična kolena unazad, ko je i kako izvršio proveru njene biografije i odlučio da ona, i pored toga što je bila u društvu lica koja su u sukobu sa zakonom, može da obavlja taj posao", rekao je Aleksić.

Podsetimo, sve se dogodilo tri dana pred izbore 2012. godine, kada je pomenuto udruženje u Beogradu imalo promotivni skup na kojem su razvili baner s parolom „Dosta je, 20 godina nas lažete“ i precrtanim simbolima svih stranaka, pa tako i SNS.

U jednom trenutku se tu pojavila Hrkalovićka, koja je došla sa još petoricom, i pokušala da Vukićeviću i ostalima iz udruženja otme baner. Vukićević je tada dobio udarac u glavu, a sve što se dogodilo ispričao je policiji, što je i zabeleženo u službenoj belešci u koju smo imali uvid.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track