(VIDEO) PILI URIN DA PREŽIVE: Drama mladog Marka Petrića (19) i njegovog druga, zarobljenih u pećini na Malti! Kažu, čudo ih spaslo
Foto: Facebook Printscreen

(VIDEO) PILI URIN DA PREŽIVE: Drama mladog Marka Petrića (19) i njegovog druga, zarobljenih u pećini na Malti! Kažu, čudo ih spaslo

Društvo -

Dva mladića i drugara Marko Petrić (19) i Nik Džonson (19) preživeli su, kako kažu, zahvaljujući pravom čudu pošto su dva olujna dana, bez hrane i vode, proveli zarobljeni u pećinama na Malti.

Oni su krenuli na vožnju biciklima, pešačenje i penjanje po stenama, a potom su nestali, rekla je jedna od njihovih drugarica.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

Drama je počela onog trenutka kada su otišli do litice da se okupaju. Tu su ostavili bicikle i stvari i ušli u vodu, ali tada je počelo nevreme. Ogromni talasi i nemirno more počeli su da ih odvlače na pučinu, ali su se nekako dokopali jedne od obližnjih pećina koje se nalaze u steni koju zapljuskuje more.

Policija i spasioci su alarmirani kada su u podnožju stena, tik pored mora nađeni njihovi bicikli. Ostatak njihovih stvari - rančeve, odeću, cipele, mobilne telefone ribari su našli na obali u blizini gradića Rabat, koji se nalazi na severu ove ostrvske države.

foto: Facebook Printscreen

Dvojica mladića spaseni su posle dva dana policijske potrage i na kopnu i na moru, u kojoj su učestvovala brojna vozila, čamci, ribari, ali i nekoliko dronova za koje se veruje da su imali presudnu ulogu u pronalaženju nestalih mladića.

foto: Facebook Printscreen

Mladiće su uočili ribari videvši ih kako mašu iz pukotine u steni dozivajući ih u pomoć. Na nastavku potrage insistirale su porodice nestalih pošto su vlasti sumnjale da su uopšte mogli da prežive tako snažno olujno nevreme.

- Hvala svima, hvala, prijatelji. Sada smo dobro, više ne moramo da pijemo mokraću - napisao je Nik Džonson na svom Fejsbuk profilu.

foto: Times Of Malta Printscreen

Mladići su smešteni u bolnicu, ali na sreću ne fali im ništa. Samo su iscrpljeni.

Njihova drugarica Frančeska Vinćenti kaže da su jedan drugog hrabrili rečima da treba da ostanu mirni i da će preživeti. - Čim se more smirilo, izašli su da traže i dozivaju u pomoć. Videli su čak i ribarske čamce kako kruže u potrazi za njima, ali nisu mogli da ih dozovu od jačine talasa koji su udarali o stene - kaže Frančeska.

Vest da su pronađeni objavila je majka jednog od njih na svom FB profilu...

a policija kaže da su im u potrazi najverniji "saradnici" bili dronovi koji su preleteli na stotine kilometara nepristupačnog područja, isključujući time pojedine delove iz potrage na koje bi inače potrošili sate i sate kao i silno ljudstvo.

(Kurir/EPK/Times of Malta/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neviđena pljačka! Evo gde je završilo 7.000.000 evra građana Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track