OČAJNI RADNICI GOŠE PROTESTUJU ISPRED VLADE SRBIJE Predsednik Štrajkačkog odbora Vujičić: Iz naše činije su svi uzimali med, a sad kad ga nema - hoće da nas zatvore!
Foto: Kurir TV

Očekuju pomoć vrha države

OČAJNI RADNICI GOŠE PROTESTUJU ISPRED VLADE SRBIJE Predsednik Štrajkačkog odbora Vujičić: Iz naše činije su svi uzimali med, a sad kad ga nema - hoće da nas zatvore!

Društvo -

BEOGRAD - Radnici šinskih vozila Goša, koji mesecima štrajkuju, okupili su se danas ispred Vlade Srbije sa zahtevom da ih neko primi i kaže im šta će biti sa njima. Okupljeni nose parole "Fabrike radnicima", "Radnički protest", "24.000 spornih privatizacija", "Plata - šta je to", "Vratićemo oteto", a na početku protesta sa razglasa se začula i Internacionala.

foto: Nebojša Mandić

Predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić je za Kurir TV rekao da je Vlada već spasavala mnoge firme u vlasništvu privatnika, pa očekuju da spase i Gošu.

foto: Nebojša Mandić

"Nude nam da spasu našu fabriku, ali mi da odemo u drugu firmu. Onda mi jednostavno bolje da zatvorimo firmu sami. Jedan kolega radnik iz Fijata je pitao nedavno javno kako da živi sa 40.000 mesečno. Ja sam odmah rekao neka ga pošalju kod nas da vidi kako se živi sa 2.000-3.000 mesečno. Sve to trpe naše porodice. Čekamo da neko snosi krivicu za sve ovo. Neko ne plaća porez 5 godina, ne isplaćuje 30 meseci platu... Ovo je sve tužno i jadno za pravnu državu kao što je ova. Ali svi su uzimali med iz naše činije, a kad je meda nestalo, onda "Hajde da zatvorimo fabriku". Jedini kontakt koji imamo je naš generalni direktor, a apsurd je što ni on nikad nije video novog gazdu nego s njim komunicira preko neke advokatske kancelarije. Mi ga nikada ni nećemo videti. Generalni direktor nam kaže da izađemo da radimo, pa da zaradimo, a mi ne tražimo da zaradimo nego da nam ispate ono što smo već zaradili. I dalje očekujemo da će nam pomoći Vučić i Brnabićeva", poručio je Vujičić.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track