RADNICI GOŠE IZ OČAJA I NEMOĆI BLOKIRALI NEMANJINU Ćirić: Moramo da radimo, jer ćemo inače dobiti otkaz, a nemamo ni 2.000 u džepu!
Foto: Printscreen Kurir TV

Protest ispred Vlade Srbije

RADNICI GOŠE IZ OČAJA I NEMOĆI BLOKIRALI NEMANJINU Ćirić: Moramo da radimo, jer ćemo inače dobiti otkaz, a nemamo ni 2.000 u džepu!

Društvo -

BEOGRAD - Radnici šinskih vozila Goša, koji mesecima štrajkuju, okupili su se danas ispred Vlade Srbije sa zahtevom da ih neko primi i kaže im šta će biti sa njima. Okupljeni nose parole "Fabrike radnicima", "Radnički protest", "24.000 spornih privatizacija", "Plata - šta je to", "Vratićemo oteto", a na početku protesta sa razglasa se začula i Internacionala.

foto: Printscreen Kurir TV

Zlatan Ćirić, radnik čija je porodica bukvalno bila na ivici gladi i kome je cela Srbija ustala da pomogne, za Kurir TV kaže da se ni od tada ništa nabolje nije pokrenulo.

foto: Printscreen Kurir TV

"Danas sam ovde zbog svih radnika Goše. Ne bi bilo u redu da ja sedim kod kuće, a da su moje kolege ovde. Ništa se nije promenilo, dolazimo na posao, moramo, jer ćemo u suprotnom da dobijemo otkaz. Ja sam još nešto izvukao, ali ostali ovde... Nemamo para, a moramo sve da plaćamo, i struju i ostalo. Mislim da će ovaj protest doneti neki rezultat, za sad se niko ne obraća, ali videćemo do kraja dana. Ja sam kao mlad došao u Gošu, tad sam zarađivao 40.000-50.000, sad nemam ni 2.000 dinara. Nadam se da će biti dobro, u stranoj državi ovo ovako ne bi moglo, ali ovo je Srbija", nemočno je prokomentarisao Ćirić.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Kurir TV)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track