SILNE SMEDEREVCE ZAVRNUO ZA LETOVANJE: Policija traga za vlasnikom agencije, turiste prevario za smeštaj u Grčkoj
Foto: Reuters

Sve otkazano, a vraćanje para niko ne pominje

SILNE SMEDEREVCE ZAVRNUO ZA LETOVANJE: Policija traga za vlasnikom agencije, turiste prevario za smeštaj u Grčkoj

Društvo -

SMEDEREVO - Slučaj prevarenih turista koji su uplatili letovanje preko smederevske agencije istražuje policija, a u međuvremenu traga se i za vlasnikom D. M.

Sva letovanja su otkazana, a nepoznanica je mogu li ljudi povratiti pare koje su uplatili za aranžmane.

foto: Youtube Printscreen

Odmah nakon izbijanja afere, kada se prošle sedmice jedan broj putnika vratio iz Grčke, jer apartmani u kojima je trebalo da budu smešteni nisu plaćeni, reagovalo je tužilaštvo.

- Istog dana smo policiji uputili zahtev za prikupljanje obaveštenja o ovom slučaju. Policija sada radi na tome - kaže za Novosti osnovni javni tužilac u Smederevu Dragana Popović.

Sva putovanja otkazana

Objašnjenje će tužilaštvu i policiji morati da ponudi vlasnik agencije, koji danima nije dostupan. Agencija je zatvorena, na kontakt telefone se niko ne javlja. Vlasnik je mejlom obavestio partnere da su svi aranžmani otkazani, a većina putnika to je saznala slučajno.

foto: Aleksandar Jovanović

Inače, polazak na letovanje koji je bio zakazan za ponedeljak 28. avgust, otkazan je.

- Otišli smo do agencije da bi nas sačekala zaključana vrata i unutra dve ženske osobe. Supruga vlasnika agencije rekla nam je da su sva putovanja otkazana. Pitali smo je za povraćaj novca, a ona nas je uputila na osiguranje koje će, kako je rekla, refundirati uplaćenu sumu - priča putnica Jelena Kolarević.

foto: Reuters

- U pomenutom osiguranju prvo je rečeno da vlasnik agencije nije uplatio premiju. Dva dana kasnije, kažu, imamo polisu. Tako da smo nepoverljivi - kaže Jelena Kolarević.

Šansa - kolektivna tužba

Putnicima je savetovano da podnesu prijavu turističkoj inspekciji. Ogorčena putnica Jelena Kolarević kaže da pokušava da okupi i druge prevarene ljude kako bi podneli kolektivnu tužbu.

(Kurir.rs/Večernje novosti/J.Ilić/Foto: Reuters/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track