PODRŠKA BUDUĆIM MAJKAMA: Ministarka Đukić Dejanović o novinama za podsticaj rađanja dece
Foto: Fonet

Značajne novine

PODRŠKA BUDUĆIM MAJKAMA: Ministarka Đukić Dejanović o novinama za podsticaj rađanja dece

Društvo -

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, izjavila je danas da će podsticaj za rađanje dece, kroz zakon o finansijskoj podršci porodici, imati značajne novine.

Na pitanje novinara da li će se i šta menjati u podsticaju za rađanje dece, Đukić Dejanović je rekla da je zakon o finansijskoj podršci porodici ovih dana vrlo aktuelan, ali da još nije došao na vladu.

"Ministar (Zoran) Đorđević vrlo ozbiljno sa svojim saradnicima priprema tekst. Imaće neke značajne novine i to će biti jedan od podsticaja'', rekla je Đukić Dejanović.

Kako je istakla, za prvo dete se predlaže, sada još u draft verziji zakona, da roditelji dobiju 100.000 dinara jednokratne pomoći. Prema njenim rečima, ideja je i da se povećaju sume i za drugo, treće i četvrto dete.

"Takođe, ono što je jako važno, po prvi put se žena na selu, majka sa sela vidi kao osoba koja ima sva prava kao i ona koja radi u javnim preduzećima i privrednim subjektima, naravno pod uslovom da je poljoprivredni osiguranik'', rekla je Đukić Dejanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja