SRBIJO, POMOZI: Da junak sa Košara dobije krov nad glavom!

Izgradnja kuće za Jovanoviće

SRBIJO, POMOZI: Da junak sa Košara dobije krov nad glavom!

Društvo -

Hido Muratović odlučio je da krene da gradi kuću za Jovanoviće, pa dokle stigne, a stići će, uveren je, da do zime Miloša i porodicu useli u novi dom

Ogrejalo je sunce Miloša Jovanovića (38), srpskog junaka s Košara, i njegovu porodicu, majku Rosu (60) i sestru Marinu, kada su pre nekoliko dana u njihovo selo Troštice stigle građevinske mašine i majstori i kada su udareni temelji njihove nove kuće.

- Ovo nam je najsrećniji dan u životu. I verovali smo i nismo, sada znamo - imaćemo i mi svoju kuću, nećemo još jedni zimu dočekati u udžerici kroz koju zimi duva severac, leti prokišnjava, a kroz sobe špartaju pacovi i zmije i koja nije naša - pričaju presrećni Miloš i Marina s Golije.

Reportaža o teško obolelom junaku s Košara, Milošu Jovanoviću, objavljena proletos i u Kuriru, priča je o teškoj muci i nemaštini, o životu u tuđoj trošnoj kući, koja samo što nije pala. Životna priča borca s Košara, koji s majkom obolelom od karcinoma i njenom mesečnom penzijom od 13.000 dinara i sestri koja je bez posla, potresla je Srbiju. Javilo se mnogo dobrih ljudi, sakupljeno je tada oko 2.500 evra, ovih dana još hiljadu, i ljudina iz Novog Pazara, dobrotvor Hido Muratović, odlučio je da s tim novcem krene u izgradnju kuće za Jovanoviće, pa dokle stigne, a stići će, uveren je Hido, da do zime Miloša i porodicu useli u novi dom.

- Krenuo sam, postavili smo temelje, izidali zidove, za koji dan dižemo ploču, do kraja nedelje nadamo se da ćemo postaviti i krov. Pomoći će bog i dobri ljudi, kao što su do sada nebrojeno puta pomogli. Nisam mogao samo da gledam muku Jovanovića. Kada se priča pojavila u novinama, javili su se dobri ljudi, a Jovanovići su zaslužili da im pomognemo - kaže skromni i velikodušni Muratović.

Uz pomoć ratnih drugova, Miloš, koji boluje od metaboličkih, hormonalnih, psihičkih poremećaja, letos je neko vreme proveo na lečenju na VMA. Iz Beograda se vratio donekle oporavljen, a sada se raduje novom domu.

- Kućica je naš san, da možemo mirno da zaspimo, da imamo kupatilo, da samo malo proživimo kao ljudi. Imali smo težak život, valjda smo i mi malo radosti zaslužili. Hvala svim dobrim ljudima, Hidu posebno - kažu Miloš i Marina.

Mnogo je ljudi već pomoglo da počne izgradnja kuće za Jovanoviće. Hido Muratović pominje firmu „Dado gradnja“ iz Novog Pazara, čije su mašine iskopale temelje i poravnale plac, Grad Novi Pazar dao je mašinu da se poravna put do kuće Jovanovića, pomoglo je i preduzeće „Pionir“, Murat Muratović i Boško Radovanović. Pomogli su mnogi za veliku sreću Jovanovića.

Zoran Šaponjić

Apel

KAKO POMOĆI JOVANOVIĆIMA

Kurir apeluje na sve ljude dobre volje da se jave i pomognu. Potrebni si novac i materijal za završetak grubih građevinskih radova, a zatim i za unutrašnje opremanje. Potrebni su podovi, crep, elektromaterijal, sanitarije, fasada, izolacija, nameštaj, šporet na drva, bela tehnika... Svi koji žele i mogu da pomognu, mogu se javiti na broj telefona 065/474-54-33, a broj žiro računa 205-9011007013986-02 otvoren je kod Komercijalne banke u Novom Pazaru.

Košmari

SANJAM PALE DRUGOVE

U straćari, u selu Troštice pod Golijom, Miloš Jovanović svake noći sanja Košare i svoje pale drugove, napade terorista, bombe kako padaju s nebesa.

- Probudim se u znoju, skočim, posle po pomrčini lutam oko kuće, ne mogu da se smirim. Zaspim, pa ih ponovo sanjam - priča Miloš u kućici od blata i pruća pod Golijom, koja samo što nije pala.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track