POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Milorad Vučelić na čelu Večernjih novosti
Foto: Kurirsport

POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Milorad Vučelić na čelu Večernjih novosti

Društvo -

BEOGRAD - Milorad Vučelić glavni i odgovorni urednik lista Pečat, predsednik JSD Partizan i bivši visoki funkcioner SPS izabran je danas za V.D. glavnog i odgovornog urednika lista Novosti.

Vučelićev izbor na čelo Novosti jednoglasno je izglasao Nadzorni odbor ove kompanije.

Naime, Kurir je pre šest dana objavio da je Milorad Vučelić, najizvesniji kandidat za novog direktora i glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti, posle ostavke Ratka Dmitrovića.

Vučelić je tom prilikom za Kurir sve negirao:

- Nije tačna ova informacija. Hvala lepo, i prijatno - izjavio je Vučelić na naše pitanje o novoj funkciji.

Novosti su inače nekoliko nedelja pregovarale u vezi sa novim čelnim čovekom redakcije, a izbor je upravo pao na Vučelića.

- Obavljeni su razgovori sa Miloradom Vučelićem. Posle pregovora, on će verovatno prihvatiti ponudu da bude glavni urednik Novosti - otkrio je tom prilikom sagovornik Kurira iz Novosti.

Biografija novog V.D. urednika Večernjih novosti

Vučelić je završio Pravni fakultet u Beogradu i dugo se bavi novinarstvom.

Rođen je 1948. godine, a bio je urednik u "Studentu", "Književnoj reči" i "Književnim novinama". Na toj poziciji ostavio je traga i u SKC od 1977. do 1985, u NIN-u od 1985. do 1991. i "Politici".

Od 1991. do 1992. vodio je RTV Novi Sad, a od 1992. do 1995. godine radi kao prvi generalni direktor RTS.

Nedeljnik "Pečat" osnovao je 2008. godine i odatle sa mesta direktora i glavnog urednika stiže u našu kuću.

Osim novinarstva, Vučelić se oprobao i u publicistici. Autor je knjiga "Argument protiv neutralnog", "Osumnjičeno društvo", "Razgovori sa epohom", "Kosovo - koreni separatizma', "Ima li ovde Srba". Bio je predsednik Upravnog odbora i direktor izdavačke kuće "Komuna", kao i upravnik "Zvezdara teatra" i umetnički direktor "Budva grad teatra". Bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u tri saziva i šef poslaničke grupe od 1992. do 1995. Staž u partiji obeležio je i kao potpredsednik SPS.

Menadžerske sposobnosti isprobao je i kao predsednik Upravnog odbora "Telekoma", od 1997. do 1999, a kao veliki zaljubljenik u sport predvodio je Rukometni savez Jugoslavije od 1997. do 1999. i Rukometni savez Srbije od 2001. do 2003. Sa parketa je ne tako davno prešao na zeleno borilište.

Aktuelni je predsednik fudbalskog kluba, a predvodi i crno-belu porodicu u okviru sportskog društva.

Vučelić je dobitnik nagrade "Politika" i "Zlatnog beočuga" KPZ Beograda.

(Kurir.rs/Foto Kurir Sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track