PAŽNJA: Diskriminacija na poslu vodi u nasilje
Foto: Shutterstock

Poverenica upozorava

PAŽNJA: Diskriminacija na poslu vodi u nasilje

Društvo -

Najveći broj pritužbi zbog diskriminacije prošle godine podnosile su žene i osobe sa invaliditetom, a kao najčešća oblast diskriminacije bila je oblast rada i zapošljavanja

Diskriminacija na radnom mestu, bez obzira na to da li se vrši nad muškarcima ili ženama, lako može dovesti do njenog najdrastičnijeg oblika - nasilja, a posledice nisu štetne samo za zaposlene, nego i za poslodavce, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Poverenica je na skupu „Stop nasilju nad muškarcima i ženama na radnom mestu“, koji je organizovao UGS Nezavisnost u saradnji sa Panevropskim većem Međunarodne konferencije sindikata, upozorila da su diskriminaciji na radnom mestu češće izložene žene i da ovu činjenicu potvrđuju i podaci iz prošlogodišnjeg izveštaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

- Najveći broj pritužbi zbog diskriminacije prošle godine podnosile su žene i osobe sa invaliditetom, a kao najčešća oblast diskriminacije bila je oblast rada i zapošljavanja. Sličnu situaciju imali smo i prethodnih godina i to nam je bio povod da diskriminaciju na radnom mestu postavimo u vrh naše agende - rekla je Jankovićeva.

E. K. / Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track