BUĐENJE SRBIJE: Trideset humanitarnih projekcija filma o stradanju Srba na KiM u isto vreme!
Foto: Privatna Arhiva

nacionalni projekat

BUĐENJE SRBIJE: Trideset humanitarnih projekcija filma o stradanju Srba na KiM u isto vreme!

Društvo -

Humanitarna organizacija „Stub kralja Stefana“ organizovaće 17. septembra u 19 časova humanitarne projekcije filma o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji „Vi idite, ja neću“ u trideset gradova u Srbiji i regionu, kako bi još jednom probudili srpsku javnost i podigli svest o značaju Kosova i Metohiji.

- Nakon šetnje peške do Prizrena, nastavljamo kontiunirane i intenzivne akcije, a sa istim ciljem: da se nacionalno razbudimo i da ne dozvolimo raznim propagandnim i drugim, veoma spornim krugovima, da nas ubede kako je „Kosovo i Metohija otpisano i izgubljeno“. Mi znamo da nije ni otpisano ni izgubljeno, a to će pokazati i Srbija. Ovo je jedna svesrpska akcija, a drago nam je da su se priključile patriotske organizacije i Srbije i regiona – rekla je Nina Stojanović, predsednica humanitarne organizacije „Stub kralja Stefana“.

foto: Privatna Arhiva

Ona je naglasila da joj je posebno drago što su se uključile srpske organizacije iz regiona.

- Posebnu zahvalnost dugujemo našim ljudima iz Crne Gore, uredniku IN4S portala Gojku Raičeviću i Matici srpskoj, koji će organizovati projekciju u Podgorici, Spasoju Tomiću, udruženju „Sveti Đorđe“ i Novoj srpskoj demokratiji koji će organizovati projekciju u Nikšiću, kao i Milenku Mišku Jovanoviću koji je u Baru uključio Pravoslavnu crkvenu opštinu barsku, Srpsko prosvetno društvo i srpsku narodnu čitaonicu – rekla je Stojanovićeva i zahvalila se nizu patriotskih organizacija, koje su uzele učešće u ovoj kampanji.

Prva projekcija, kako bi simbolično prvi sever učinio nešto za jug, biće održana 15. septembra u isto vreme u Subotici u saradnji sa MZ Bajnat, a poslednja 24. septembra u Beogradu u saradnji sa „Alternativom“, kako bi se akcija, isto tako simbolično završila u grandioznom stilu u prestonici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track