INFORMACIJE AMSS O KOJE ĆE VAM BITI PREKO POTREBNE: Pogledajte kada i na kojim deonicama će se izvoditi radovi
Foto: Promo

Najave i najaktuelnije izmene

INFORMACIJE AMSS O KOJE ĆE VAM BITI PREKO POTREBNE: Pogledajte kada i na kojim deonicama će se izvoditi radovi

Društvo -

Umerene temperature i pretežno vedro vreme obeležavaju ovo veče, a doprinose pogodnim uslovima za vožnju. Saobraćaj je trenutno slabijeg intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja, kako na putevima, tako i na frekventnim naplatnim stanicama.

Prema vremenskoj prognozi, ujutru i pre podne mereno do potpuno oblačno još ponegde sa kišom. Prestanak padavina i razvedravanjere prvo na severu i zapadu, a zatim i u ostalim krajevima. Posle podne pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, zapadni i severozapadni, posle podne u slabljenju i skretanju na južni. Najviša dnevna temperatura od 22 °C do 26 °C.

Najave i najaktuelnije izmene o saobraćaju

U subotu, 15.09.2017. godine i nedelju, 16.09.2017. godine, u periodu od 07.00 do 18.00 časova izvodiće se radovi na postavljanju dilatacije na nadvožnjaku preko pruge i državnog puta, na državnom putu I B reda broj 23 i državnom putu I B reda broj 21, deonica Požega-Užice, „Ariljska petlja“.

U zoni izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.

Završeni su radovi na redovnom održavanju objekata, na državnom putu I B reda broj 23, deonica Konjevići-Čačak, na vijaduktu na obilaznici oko Čačka i uspostavljen je normalan režim saobraćaja.

Od 14.09.2017. godine dolazi do izmene režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 26, Obrenovački put, zbog izvođenja radova na izgradnji dela konstrukcije Ostružničkog mosta, na državnom putu I A reda broj 1, u okviru radova na izgradnji II faze sektora 3 obilaznice Beograda. U toku trajanja radova, kolovoz će biti sužen na dve saobraćajne trake (traka po smeru). Planirano trajanje radova je 14.10.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Od 14.09.2017.godine do 31.12.2017.godine, izvodiće se radovi na izgradnji mosta preko reke Rogačica, na državnom putu II A reda broj 174, deonica Kostojevići – Varda. Tokom izvođenja radova saobraćaj za vozila do 3,5t biće preusmeren na privremenu saobraćajnicu, a vozila preko 3,5t nosivosti koristiće alternativne pravce u skladu sa postavljenim privremenim saobraćajnim znakovima.

Nastavljaju se radovi na sanaciji klizišta na državnom putu II A reda broj 178, deonica Divčibare - Sastavci, u naselju Mađer. Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će trajati do 30.09.2017.g., ukoliko vremenski uslovi to dozvole i obezbeđeni su odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 11.09. do 17.09.2017.g, u vremenu od 07.00 do 18.00 č, zbog radova na zameni elastične odbojne ograde u srednjem pojasu, na auto-putu Šid-Beograd na delu državnog puta IA reda br.1, od petlje ,,Beograd“ do petlje ,,Sava Centar“. Na deonici gde se izvode radovi za saobraćaj će biti zatvorena brza-preticajna traka dok će se saobraćaj u smeru od Šida ka Beogradu odvijati usporeno srednjom i zaustavnom trakom.

Od 08.09.2017. do 29.09.2017.god izvodiće se radovi na popravci asfaltnog kolovoza na državnom putu I B reda broj 21, deonica Divljaka-Ivanjica, mesto Prilike. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 07. do 13.09.2017.g., zbog radova na delu ukršatanja državnih puteva IB reda br. 22 i IIA reda br. 177, na petlji u Gornjem Milanovcu, a u sklopu II faze radova, zatvoreni su delovi pojedinih gradskih saobraćajnica u ovom delu grada (zatvaren je deo ul. Nikole Lunjevica iz pravca Gornjeg Milanovca (od Ulice Vojvode Mišića), do ukljućenja na magistralni put za smer koji vodi ka Beogradu. Preusmeravanje saobraćaja vrši se preko ulica Železničke i Kneza Aleksandra.

Zbog radova na popravci kolovoza saobraćaj će se na delu drž. puta II A reda br. 161, između Salakovaca i mesta Kalište odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije (semafora). Planirano trajanje radova je do 01.10.2017. g.

Od 04.09.2017. počeli su radovi na popravci drž. putu II A reda broj 144 Obrenovac - Ub, na deonici Zvečka – Lončanik. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem uz primenu semafora ili ručno pomoću zastavica. Predviđeno je da se na kraju svakog radnog dana uspostavi normalan način odvijanja saobraćaja, međutim, ukoliko zbog potrebe posla to ne bude izvodljivo, saobraćajna traka će i tokom noći biti zatvorena za saobraćaj. Planiran završetak radova je za 25.09.2017. g.

Od 04.09.2017. počeli su radovi popravci puta II A reda broj 150, između Sopot i Kosmaja. Radovi će se izvoditi po fazama, odnosno, jednovremeno će biti zauzeta jedna kolovozna traka na deonici dužine najviše do 200 m. Predviđeno je da se na kraju svakog radnog dana uspostavi normalan način odvijanja saobraćaja, međutim, ukoliko zbog radova to ne bude izvodljivo, saobraćajna traka će i tokom noći biti zatvorena za saobraćaj. Planiran završetak radova je za 25.09.2017. g.

Od 04.09. do 31.10.2017.g, zbog radova na pojačnom održavanju kolovoza na državnom putu II A reda broj 222, deonica Svrljig- Periš -Jalovik, u Perišu, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a moći će da se koristi i alternativni put Vlahovo-Đorinci-Manojlica.

U toku su radovi na redovnom održavanju državnog puta I B reda broj 30, na deonici Ivanjica – Buk, kod Lučke Reke. Radovi će trajati do 15.09.2017.godine i za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 28.08. do 28.10.2017.g. planirani su radovi na sanaciji klizišta i izradi potpornih zidova na drž. putu II A reda broj 180, deonica Čačak - Guča, u selu Jezdina. Za vreme radova, saobraćaj će biti usporen i odvija će se jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora.

Produžavaju se radovi na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji Sirig i petlji Zmajevo, a obustava saobraćaja će biti na snazi do 30.09.2017. godine, an državnom putu I A reda broj 1, na petljama Sirig i Zmajevo. Za vreme radova saobraćaj se preusmerava na petlje Vrbas, Srbobran 2 i petlju Novi Sad.

Zbog radova na popravci kolovoza na (auto-putu E/75) na području Novog Sada na drž.putu I A reda br. 1 u zoni naplatne stanice Novi Sad-Jug u vremenu od 22.08. do 30.09.2017. g. saobraćaj će se odvijati usporeno uz smanjenu i ograničenu brzinu kretanja, jer se radovi izvode u smeru ka Beogradu. Saobraćaj će se iz pravca Novog Sada, preko tehničkih prolaza usmeravati na suprotni smer koji će biti dvosmeran, a koji vodi iz pravca Beograda. Za vreme radova naplatna stanica „Novi Sad Jug“ će nesmetano funkcionisati.

JP „Putevi Srbije” i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom. U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, izvršene su sledeće pripreme. Obezbeđen je dovoljan broj inkasanata. Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze. Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine. Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom. Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura. Učesnici u saobraćaju će putem portala na autoputevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP ,,Putevi Srbije" je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24č postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći. Na svim naplatnim stanicama u Republici Srbiji je obezbeđena pijaća voda.

Sve informacije o aktuelnim izmenama, obustavama, zastojima, klizištima, izgradnji novih deonica puteva i alternativnim obilaznicama zbog radova, preuzeli smo sa portala JP "Putevi Srbije". Vozačima savetujemo da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.

Informacije sa naplatnih stanica

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" zadržavanja na naplatnim stanicama nisu duža od 10 min. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Apel iz sektora za naplatu putarine JP "Putevi Srbije" na vozače koji ne koriste ENP (elektronska naplata putarine) pripremite tačan iznos za putarinu kako bi se ubrzao proces naplate.

Informacije sa graničnih prelaza

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo JKP Parking servis Beograd

JKP „Parking servis“ obaveštava da se parking karte za crvenu, žutu i zelenu zonu, kao i za parkiranje na opštim parkiralištima van zoniranog područja (tzv. plavoj zoni), mogu kupiti na šalterima 126 pošta na teritoriji Beograda.

Prodaja parking karata je, između ostalog, počela u poslovnicama „Pošta Srbije“ u Takovskoj ulici, Kneza Miloša, Savskoj, Zmaj Jovinoj, Cara Dušana, ali i na mnogim šalterima širom grada, u gotovo svim beogradskim opštinama. „Parking servis“ i „Pošta Srbije“ su sve korisnike o tome obavestili i postavljanjem nalepnica, koje su vidno istaknute na svakom prodajnom mestu.

U okviru akcije „Bebi parking mesto“, obeležena su po tri „bebi“ mesta ispred GAK „Narodni front“, Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC „Zvezdara“, koja se nalaze na području zonskog sistema parkiranja. Postavljanjem tabli, kojima se vozači obaveštavaju o „bebi“ parking mestima i simboličnim iscrtavanjem rode na svakom od njih, „Parking servis“ je pokrenuo novu akciju.

Preporuke motorizovanim građanima

Podsećamo motorizovane građane da im ČLANSTVO U AMSS može obezbediti velike uštede, ali i doneti sigurnost, bilo gde da imaju problem na putevima - u Srbiji ili u kontinentalnom delu Evrope. Preporučujemo svima koji još nisu imali prilike da se uvere da je u nevolji na putu dobro biti član AMSS, uz sve pogodnosti koje donosi članstvo, da se učlane u najbližoj poslovnici AMSS.

MEĐUNARODNA DOKUMENTA (Međunarodna vozačka dozvola i Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu) motorizovani građani mogu nabaviti u poslovnicama AMSS širom Srbije. Podsećamo da je Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu OBAVEZAN dokument u inostranstvu, (izuzetak je Crna Gora, gde osim Dozvole za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu, možete imati ovlašćenje za upravljanje tudjim vozilom overeno u sudu ili opštini).

ZELENI KARTON, je prepis polise osiguranja u inostranstvu i OBAVEZAN je dokument za Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju,

Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban. Pribavlja se kod Osiguravajuće kuće kod koje je osigurano

(Kurir.rs/AMSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track