NUNS OSUDIO NAPAD NA NOVINARKE TV PINK: Očekujemo da policija i ubuduće ovako brzo reaguje
Foto: Nebojša Mandić

nedopustivo nasilje

NUNS OSUDIO NAPAD NA NOVINARKE TV PINK: Očekujemo da policija i ubuduće ovako brzo reaguje

Društvo -

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas u saopštenju najoštrije osuđuje fizički napad na novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

One su danas napadnute tokom protesta Dveri ispred zgrade televizije TV Pink sa kojeg su ove dve novinarke izveštavale. U saopštenju NUNS pozdravlja hitru akciju policije i privođjenje vinovnika ovog teškog incidenta, kao i brzu reakciju samog ministra policije Nebojše Stefanovića koji je u vanrednoj emisiji na Televiziji Pink oštro osudio nasilje nad novinarima.

Očekujemo da će policija i ubuduće brzo reagovati u sličnim situacijama, a da će ministar Stefanović svojim autoritetom doprineti da se mnogi nerazjašnjeni napadi na novinira što pre razreše, naglašava NUNS. I ovom prilikom NUNS ukazuje da se u sve složenijoj atmosferi u društvu iz dana u dan pojačavaju pritisci i napadi na novinare i medije i apeluje na građane da svoje nezadovoljstvo ili političko opredeljenje ne izražavaju nasilnim metodama.

Istovremeno, od svih javnih aktera, posebno od funkcionera i pripadnika političkih stranaka očekujemo da, bez obzira na sud o kvalitetu rada medija ili pojedinih novinara, pokažu demokratičnost i visok stepen toleranacije i političke kulture, zaključuje NUNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track