Nikoliću, ukini TV pretplatu

Zahtev „Foruma“ iz Niša

Nikoliću, ukini TV pretplatu

Društvo -
Centar za zaštitu potrošača pridružio se apelu Kurira i od predsednika države tražI da održi obećanje iz predizborne kampanje

BEOGRAD - Ispuni obećanje!Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, trebalo bi da održi obećanje dato u predizbornoj kampanji i ukine pretplatu, izjavio je juče Jovan Jovanović, predsednik Centra za zaštitu potrošača „Forum“ iz Niša. Nikoliću su zbog toga poslali pismo.„Dok građani, pozivajući se na ekonomsku situaciju u zemlji, strpljivo čekaju da država izmiri svoje dugove, nestrpljiva država priprema uterivače dugova koji će građanima oduzimati imovinu“, navodi se u pismu Centra predsedniku Nikoliću.Jovanović kaže da su prinuđeni na ovaj potez posle neuspeha njihove inicijative za ocenu ustavnosti odluke o plaćanju pretplate za RTS. - Piše da pretplatu plaćamo za mogućnost gledanja RTS, što je van svake pameti. Ustavni sud je priznao da je RTS trebalo da pošalje obaveštenje o plaćanju pretplate, što je uslov da je građani plate, i „savetovao“ da bi to moglo da se koristi na sudu kao razlog za neplaćanje.Do zaključenja broja iz predsedništva nismo dobili odgovor da li će predsednik Nikolić ispuniti obećanja.

Tijaniću, šta će ti 156 miliona evra?!Procenat naplate pretplate je, kako je saopštio RTS, oko 40 odsto. Račune dobija oko tri miliona građana, što znači da je godišnji prihod RTS oko 60 miliona evra. Kada bi naplata bila 100 odsto, to bi bilo oko 156 miliona evra. Aleksandar Tijanić, direktor RTS, izjavio je da je za obim poslova potrebno oko 60 miliona evra od pretplate i 23 od marketinga. Pitanje za RTS je kako bi potrošili novac kada bi naplata bila 100 odsto?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track