Najnovije vesti

FAJNS SE ZAHVALIO NA PASOŠU NA ČISTOM SRPSKOM: Moj život je obogaćen vašom dobrotom i prijateljstvom! Počastvovan sam što sam Srbin!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Slavni britanski glumac presrećan zbog srpskog državljanstva

FAJNS SE ZAHVALIO NA PASOŠU NA ČISTOM SRPSKOM: Moj život je obogaćen vašom dobrotom i prijateljstvom! Počastvovan sam što sam Srbin!

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas pasoš Republike Srbije britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Fajns je na srpskom, zahvaljujući se na pasošu, rekao: "Hvala vam gospodine predsedniče. Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam".

REJFE, SRBINE: Slavni britanski glumac dobio srpski pasoš

"Moj život obogaćen je vašom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu. Ja sam počastvovan", naglasio je Fajns.

Predsednik Vučić uručio je slavnom glumcu pasoš i ličnu kartu Republike Srbije rečima: "Ovo je tvoj novi pasoš".

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Velika mi je čast što danas mogu da vam uručim ličnu kartu i pasoš Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovaj pasoš što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije", poručio je Vučić obraćajući se novom državljaninu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik je rekao da zna da Fajns mnogo voli Srbiju još od snimanja prvog filma u našoj zemlji, gde dolazio već gotovo deceniju.

"Mi Srbi smo srećni što vas imamo za prijatelja, a sada i za sunarodnika. Ne samo zbog "Engleskog pacijenta", već i onoga što ste radili i što radite za i u našoj zemlji", istakao je Vučić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je rekao da su on i građani Srbije srećni i ponosni do neba što je Fajns postao građanin Srbije, te najavio da će mu uzvratiti pažnjom, ljubavlju.

"Dobrodošli u Srbiju, sada ćete vi uvek biti domaćin u Srbiji, a nikada više gost", naglasio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NAOMI KEMBEL ZASENILA BEOGRAD: Pogledajte kako je proteklo gostovanje slavne manekenke!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...