KURIR VAM DARUJE MOLITVU ZA BOLESNIKA: Bog će čuti vapaj bolesnih, molite se i za sebe i za druge!
Foto: Nebojša Mandić

NEMA NIČEG DRAGOCENIJEG OD MOLITVE

KURIR VAM DARUJE MOLITVU ZA BOLESNIKA: Bog će čuti vapaj bolesnih, molite se i za sebe i za druge!

Društvo -

Kurir vam danas poklanja Molitvu za bolesnika

Pravoslavni vernici žive u veri da će Bog čuti njihov vapaj na bolesničkoj postelji i uslišiti niihove molitve, ali i u učenju da ako bolesnik traži od Boga ozdravljenje samo za sebe i ne moli se da i drugi bolesni ozdrave, ne postupa dobro.

foto: Kurir

Dragan R. (58) iz Vršca podelio je sa nama potresnu priču o teškoj bolesti koja je pre nekoliko godina zadesila njegovog sina.

foto: Nebojša Mandić

"Kada se Milan razboleo, mislio sam da će mi se svet srušiti. Molio sam Boga da uzme mene, samo ne njega, jer mi bez deteta života nema. A onda mi je kum rekao za ovu molitvu i njeno blagotvorno dejstvo. Ponavljao sam je nekoliko puta svake večeri, jer nisam uopšte mogao da spavam. Vremenom mi je dala unutrašnji mir i snagu da istrajem sa sinom u terapijama i da mu budem preko potreban oslonac. Sa verom u Boga, biće sve u redu", ispričao je on.

I Tatjana S. (27) kaže da su reči ove Molitve uvek u njoj, jer se i sama suočila sa iznenadnom bolešću majke.

KURIR VAM DARUJE: Molitva za bolesnika za ozdravljenje i isceljenje u volji Božijoj

"Bila sam toliko van sebe od straha da sam i sama počela da poboljevam, na nervnoj bazi. A znala sam da joj takva ne mogu pomoći. Molila sam se svakog dana i za nju, i za sebe, i za sve ljude koje su snašle nevolje, jer sam od tada svesna da nam zdravlje mora biti kao molitva na usnama pre svega drugog. Bogu dragom hvala, pa smo sada obe sve bolje", sa osmehom je rekla Tatjana.

foto: Profimedia

Podsetimo, Kurir svojim čitaocima daruje molitve, jer samo kroz svakodnevnu molitvu Bogu dobijamo mudrost i snagu da izdržimo u borbi i teškoćama života i da iz njih izađemo kao pobednici.

Danas uz Kurir na poklon dobijate Molitvu za bolesnika.

"Vladiko, Svedržitelju, Sveti care, ti koji urazumljuješ i ne usmrćuješ, koji klecajuće utvrđuješ i oborene uspravljaš, i telesne muke čovekove otklanjaš, molimo se Tebi, Bože naš, slugu svoga koji boluje poseti milošću Svojom. Oprosti mu svako sagrešenje voljno i nevoljno. O Gospode, izlečujuću silu Svoju sa nebesa pošalji, dotakni se tela njegovog, ugasi groznicu, ukroti strast i svaku bolest koja se krije u njemu, budi lekar sluge Svoga, podigni ga sa postelje bolesničke i sa odra stradanja njegovog, i daruj ga svesavršenog Crkvi Svojoj, da blagougađa Tebi i tvori volju Tvoju. Jer Tvoje je da nas miluješ i spasavaš, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo. Ocu i Sinu i Svetome duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track