OPET ZARATILI: Amfilohije uporedio Crnogorce s volovima
Foto: Zorana Jevtić

KLINČ ZBOG MOLITVE

OPET ZARATILI: Amfilohije uporedio Crnogorce s volovima

Društvo -

Ovi misle da su Crnogorci samo zato što su se, kao i volovi, rodili u Crnoj Gori. Nisu to Crnogorci, rekao je Amfilohije

Crnogorski pokret (CP) podneo je krivičnu prijavu protiv Rista Radovića, u monaštvu Amfilohija, zbog, kako navode, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

U CP navode da je mitropolit Amfilohije svojim izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskom manastiru 17, 19. i 21. septembra počinio krivično delo, javila je RT CG.

Na kraju liturgije u Cetinjskom manastiru Amfilohije je nedavno vernicima rekao da je sveto pričešće suština „naše vere i našeg života, i u vremenu i u večnosti“.

- Ima dosta Crnogoraca koji misle da su Crnogorci samo zato što su rođeni u Crnoj Gori. Kakvi su to Crnogorci? I zato što imaju slavne pretke. A slavni preci - svi do jednog bili kršteni i miropomazani, kao što je danas krštena i miropomazana naša Marija. Svi su dolazili ovde da celivaju kivot Svetoga Petra Cetinjskog, da od njega uzmu blagoslov. A ovi misle da su Crnogorci samo zato što su se, kao i volovi, rodili u Crnoj Gori. Nisu to Crnogorci - rekao je Amfilohije.

Kurir / E.K.

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track