NEVIĐENA SRAMOTA U NIŠU: Ponovo opljačkana Banka dobročinstva
Foto: M.M.

BRUKA

NEVIĐENA SRAMOTA U NIŠU: Ponovo opljačkana Banka dobročinstva

Društvo -

Banka dobročinstva, koju Nišlije koriste za doniranje novčanih priloga za lečenje obolele dece, opljačkana je u noći između ponedeljka i utorka, drugi put od početka ove godine.

Prema prvim informacijama, za krađu je opet osumnjičen maloletnik, koga nisu sprečile ni mere bezbednosti preduzete nakon prve krađe. On je izvadio panel na donjem delu vrata, provukao se kroz rupu i odneo pare iz namenskih kasa.

foto: M.M.

Humanitarka Marina Adamović, inicijator osnivanja Banke dobročinstva, kaže da je za pljačku saznala od radnika agencije koji obezbeđuju objekat.

- Još sumiram štetu, ne znam tačno o kolikom se iznosu radi jer ljudi i noću ostavljaju novac, ali je sigurno reč o sumi između četiri i šest hiljada dinara. Srećna je okolnost što sam pre zatvaranja odnela u banku 19.600 dinara, koliko sam prikupila u ponedeljak. Lopov je oštetio i jednu sliku doniranu radi humanitarne prodaje, pa je to uvećalo iznos štete - kaže potresena žena. Dodaje da je veoma ogorčena zbog ponovne otimačine novca koji skuplja za lečenje bolesne dece i da se nada da će kradljivac biti uhvaćen jer ima očevidaca.

Kurir / D. K.

Foto: M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track