STIŽE OLAKŠANJE: Elektronsko plaćanje na Portalu eUprave
Foto: Profimedia

STIŽE OLAKŠANJE: Elektronsko plaćanje na Portalu eUprave

Društvo -

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu danas je uputila poziv svim bankama, platnim i institucijama elektronskog novca koje posluju u Srbiji da omoguće plaćanje usluga na Portalu eUprava putem elektronskog bankarstva, platnih kartica i ostalih vidova elektronskog plaćanja.

Plaćanje platnim karticama trebalo bi da bude realizovano u naredna dva meseca, elektronsko bankarstvo do kraja godine, a potom i ostali vidovi elektronskog plaćanja, navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Vlade Srbije.

"Elektronsko plaćanje građanima će omogućiti da izbegnu odlaske na šaltere banaka ili pošte. Ovo je važan i veliki korak ka potpunoj digitalizaciji elektronskih usluga. Banke koje se odazovu pozivu i uspostave jedan od modela elektronskog plaćanja, pomoći će nam da građanima omogućimo još veći komfor i uštede u vremenu", objašnjava direktor Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Mihailo Jovanović.

Ideja je da se građanima omogući da administrativne takse za lična dokumenta, produženje registracije ili neku drugu eUslugu namire u potpunosti online, dodaje se u saopštenju.

Jovanović je napomenuo da će svim zainteresovanim bankama, u skladu sa objavljenom specifikacijom, biti omogućeno da povežu svoje sisteme elektronskog plaćanja sa sistemom Portala eUprava, što će korisnicima omogućiti da, pošto pokrenu uslugu, jednostavno odaberu svoju banku i način plaćanja.

"Na bankama je da, u skladu sa poslovnom politikom, opredele koji model elektronskog plaćanja će ponuditi. Očekujemo dobar odziv i podršku bankarskog sektora", istakao je Jovanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja