SRBIJA PAMTI HEROJE PRVOG SVETSKOG RATA: Održana komemoracija na Zejtinliku u slavu palih boraca
Foto: Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije

Položeni venci na srpskom groblju i savezničkim grobljima

SRBIJA PAMTI HEROJE PRVOG SVETSKOG RATA: Održana komemoracija na Zejtinliku u slavu palih boraca

Društvo -

Na srpskom i savezničkom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu, danas je održana komemoracija posvećena uspomeni na srpske vojnike stradale tokom Prvog svetskog rata u Grčkoj.

Zamenik ministra za rad Zoran Milošević, poručio je da Srbija zahvaljujući žrtvi junaka iz Prvog svetskog rata, danas gradi bolju budućnost za svoj narod i pamti svoje pretke.

"Zahvaljujući njihovoj žrtvi, naš narod je preživeo, naša država je opstala, a mi smo danas u situaciji da gradimo bolju budućnost, da na podignutim temeljima od krvi i mesa naših ratnika sazidamo uspešnu, jaku i bolju Srbiju", istakao je Milošević.

On je na komemorativoj svečanosti posvećenoj uspomeni na srpske vojnike stradale tokom Prvog svetskog rata u Grčkoj, položio vence na srpskom i na saveznička groblja francuskih, italijanskih, ruskih, engleskih, grčkih vojnika na Zejtinliku u Solunu.

"Srbija neguje svoju tradiciju i pamti svoje heroje, pamti slavne ratove naše države i podvige našeg naroda", rekao je Milošević.

On je poručio okupljenim delegacijama da je potrebno čuvati večnu zahvalnost na pale heroje iz Prvog rata, jer su oni, kako je naglasio, svojom hrabrošću obezbedili život i zaštitili slobodu budućim generacijama.

Delegacije Srbije i Grčke, predstavnici nekoliko savezničkih zemalja iz Prvog svetskog rata, zajedno sa kadetima i studentima Vojne i Policijske akademije iz Beograda i Banja Luke te predstavnicima nekoliko udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, položili su vence i na grobljima saveznika u Prvom svetskom ratu u okviru kompleksa Zejtinlik.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track