REŽIM U PANICI! ZASTRAŠUJU PREDSEDNIKA VOJNOG SINDIKATA: Novici Antiću policija noću upala u kuću!
Foto: Kurir

PREPAD

REŽIM U PANICI! ZASTRAŠUJU PREDSEDNIKA VOJNOG SINDIKATA: Novici Antiću policija noću upala u kuću!

Društvo -

Vojni policajci, kao u filmu, pod rotacijom usred noći došli da Novici Antiću uruče poziv za suđenje, umesto da ga pošalju. Uzbunili ceo komšiluk i Antićevu porodicu

Pripadnici vojne policije Vojske Srbije preksinoć oko 22 sata upali su u porodičnu kuću Novice Antića, predsednika Vojnog sindikata Srbije, sa obrazloženjem da treba da mu uruče poziv za suđenje pred Vojnodisciplinskim sudom u Nišu.

Umesto da su mu poziv uručili preko vojne pošte ili na adresu advokata, vojni policajci su, kao u akcionim filmovima, rotacijom uzbunili kompletan komšiluk Antića, kao i njegovu porodicu. U porodičnoj kući u Kragujevcu u tom trenutku nalazile su se Antićeva supruga i majka.

- Režim je u paničnom strahu od protesta Vojnog i Policijskog sindikata. Na tom njihovom sudu, iako nije sud, atmosfera je bila kao u staljinističko doba, svi smo očekivali i streljački vod. Iako smo mislili da je to samo farsa činovnika koji je umislio da predsedava prekim sudom, režim nam je sinoćnim performansom pokazao da se odlučio za zastrašivanje. Novici sude zbog govora na protestima. Pa kriminalcima ne ulaze noću u kuće, već ih zovu u svoje kabinete, a kamoli časnim i poštenim pripadnicima Vojske Srbije. Šta je sledeće? - pita se Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije i jedan od organizatora velikog narodnog protesta 7. oktobra ispred Predsedništva Srbije.

foto: Stefan Jokić

Pritisak na sindikate

U Vojnom sindikatu Srbije kažu da je ovaj čin, kao i pokušaji da se Antiću oduzme čin pred Vojnodisciplinskim sudom kako bi se stekli uslovi da dobije otkaz u Vojsci Srbije, samo nastavak pritisaka na sindikalno delovanje vojnika, koji su u najgoroj materijalnoj situaciji u novijoj istoriji Srbije.

- Godinama se radi na razbijanju sindikata. Ali eto, zahvaljujući našoj istrajnosti, sada su povećane dnevnice izgladnelim i poniženim vojnicima. Apsurdno je što režim to predstavlja kao glavnu vest, zamislite da na CNN besomučno objavljuju da je vojska SAD dobila crkavicu od tri dolara za nešto što joj pripada po zakonu. Istog dana režim šalje svoje eskadrone da zastrašuju poštene i časne pripadnike Vojske Srbije i njihove porodice - kažu u Vojnom sindikatu Srbije.

Dolaze radnici i penzioneri

Prema njihovim rečima, najava rudara iz „Kolubare“ da će doći na veliki protest 7. oktobra, ali i masovna podrška penzionera, ratnih vojnih invalida, sindikata PTT, zemljoradnika iz Zrenjanina uplašila je aktuelni režim, zato što prvi put demonstrira obespravljeni narod u organizaciji onih koji ni na koji način nisu pod kontrolom vlastodržaca i koje ni na koji način ne mogu da ucene.

- Ovaj korumpirani i nenarodni režim na sve načine želi da očuva rijaliti Srbiju, gde falsifikatori i dezerteri, sa sve starletama i kriminalcima, uništavaju državu. Dok prave koaliciju s Haradinajem, osvedočenim teroristom i ubicom, pošten i obespravljen narod stavljaju na margine. Danas je Novica na udaru ove horde, sutra ćemo biti svi mi - kažu u Vojnom sindikatu Srbije.

foto: Zorana Jevtić

Oglas Vojnog sindikata

Traži se tetka iz Kanade

Vojni sindikat Srbije raspisao je juče oglas u kojem se nudi vredno putovanje poštenom nalazaču tetke iz Kanade koja je ministru odbrane Aleksandru Vulinu pozajmila preko 200.000 evra za kupovinu stana i zbog koje je morao da putuje čak 23 puta u ovu daleku zemlju da bi zakonski unosio po devet hiljada evra.

Onom ko prvi donese fotografiju, ime i iznos primanja Vulinove tetke iz Kanade sindikalci obezbeđuju nezapamćeni boravak u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- Polazak je obezbeđen trulim i neispravnim vozilima Vojske Srbije, starim i preko 30 godina, smeštaj u pocepanim šatorima, a posebnu i jedinstvenu avanturu pružiće vam ishrana koja je svakodnevno na meniju pripadnika Vojske. Ukoliko imate zdravstvenih problema, tu je lečenje u ambulantama bez špriceva i osnovnih medicinskih sredstava - navodi se u ovom oglasu.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Stefan Jokić, Zorana Jevtić, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PREKINUT POSTUPAK PROTIV PREDSEDNIKA VSS Antić: Ja sam samo na protestima govorio o opštem stanju u Vojsci Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track