Homen: Oduzeta imovina Saši Marčeti

Homen: Oduzeta imovina Saši Marčeti

Društvo -
Rešenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, privremeno su oduzete dve ugostiteljske prostorije u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, površine 113 kvadratnih metara, kuća od 90 kvadrata u Petrovaradinu, garaža i 47 ari placa te njiva , voćnjak i vinograd

BEOGRAD - Direkcija za upravljanje oduzetim imovinom privremeno je oduzela imovinu Saši Marčeti iz Zrenjanina, vlasniku firme "Ju-krijkos" i lanca sportskih kladionica "Maks Bet", koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, nezakonito organizovanje igara na sreću i za malverzacije prilikom privatizacije Beograd filma.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen reka je da su Marčeti, rešenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, oduzete dve ugostiteljske prostorije u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, površine 113 kvadratnih metara, kuća od 90 kvadrata u Petrovaradinu, garaža i 47 ari placa.

Od Marčete je oduzeta i njiva površine 55 ari koja se nalazi u opštini Knjaževac, rekao je Homen i naveo da je od povezanog lica Anke Marčete, oduzet voćnjak i vinograd u Petrovaradinu.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo pravde i Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, kao sastavni organ Ministarstva, rade u punom kapacitetu, bez obzira što su u toku pregovori o formiranju nove Vlade Srbije.

"Borba protiv kriminala i korupcije, koja za jedan od najefikasnijih mehanizama ima Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, ne sme ni u jednom trenutku da izgubi na svom intenzitetu, bez obzira da li se nalazimo u predizbornom ili postizbornom periodu", rekao je Homen.

On je podsetio da je vrednost oduzete imovine odavno prošla 350 miliona evra, a s obzirom da se vode brojne finansijske istrage, taj iznos bi vrlo brzo mogao da iznosi i pola milijarde evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track