KURIR DARUJE IKONE SVETACA Postavite ih na istočni zid da štite vas i vaš dom
Foto: Promo

ČUVENE PRAVOSLAVNE IKONE

KURIR DARUJE IKONE SVETACA Postavite ih na istočni zid da štite vas i vaš dom

Društvo -

Kurir vam svaki dan daruje po jednu ikonu najznačajnijih pravoslavnih svetaca. Zapalite sveću i molite se nad ikonom sveca kojem je molitva namenjena, a samo onima koji čvrsto veruju uslišavaju se molitve. Postoje brojna svedočanstva o čudotvornim ozdravljenjima, dobijanju potomstva ili pomoći u nevolji.

foto: Promo

Ikona koju vam Kurir daruje u četvrtak je ikona Bogorodice Mlekopitateljnice nad kojom žene treba da se pomole za zdravlje i sreću. U petak poklanjamo ikonu Svetog mučenika Kneza Lazara, u subotu Svetog Nektarija Eginskog Čudotvorca za kojeg se veruje da leči i najteže bolesti poput raka, a u subotu i nedelju vas očekuju Sveti Justin Ćelijski, poznat po čudima izlečenja, kao i jedan od najznačajnijih Srba svih vremena: Sveti vladika Nikolaj Ohridski i Žički.

Svaki dom treba da ima ikone postavljene na istočnom zidu glavne prostorije: trpezarije ili dnevnog boravka. Postavljanje ikona ima svoja pravila koja prate raspored ikona na ikonostasu. Ikona Gospoda Isusa Hrista treba da bude u sredini, ikona Presvete Bogorodice levo (kada se gleda u zid), a desno porodična ikona krsne slave. Ako imate samo ikonu Gospoda Isusa Hrista, ili samo Presvete Bogorodice, onda ikona krsne slave treba da se stavi sa leve strane. Slavska ikona je u sredini. Ako imate više svetih Božjih ikona, njih treba da stavite levo i desno od slavske ikone. A ako uz to imate i ikone Gospoda Isusa Hrista i Presvete Bogorodice, njih možete postaviti iznad ovih ikona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track