TMURAN JESENJI DAN PRED NAMA: Subota u Srbiji danas oblačna i kišovita
Foto: Nebojša Mandić

Vremenska prognoza

TMURAN JESENJI DAN PRED NAMA: Subota u Srbiji danas oblačna i kišovita

Društvo -

U Srbiji se danas u južnim i istočnim delovima zemlje očekuju obilnije padavine, od 30 do 40 mm za 24 sata, a na višim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

foto: Stefan Jokić

RHMZ je još pre dva dana objavio upozorenje za područje Srbije na obilnije padavine, koje će trajati do sutra. U većem delu zemlje biće oblačno sa kišom, samo u Bačkoj i Banatu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima.

Na višim planinama vlažan sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

LEDENI TALAS DONOSI SNEG: Naglo zahlađenje u celoj Srbiji, upozorenje na klizave puteve!

Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim krajevima, naročito tokom prepodneva. Posle podne i uveče slabljenje i postepeni prestanak padavina - prvo u zapadnim i centralnim delovima, a najkasnije u jugoistočnim. Vetar će biti umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10 stepeni, najviša dnevna od 7 na jugu do 16 stepeni na severu.

foto: Fonet/Kostadin Kamenov

I u Beogradu danas biti pretežno oblačno, ujutru i pre podne povremeno uz mogućnost slabe kiše. Posle podne očekuje se postepeno razvedravanje. Vetar će biti umeren do jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura 7, najvisa dnevna 13 stepeni.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track