GODIŠNJICA SMRTI RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Odlučuju da li je doktor kriv za smrt dečaka!
Foto: Privatna Arhiva

Stigla dopuna veštačenja

GODIŠNJICA SMRTI RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Odlučuju da li je doktor kriv za smrt dečaka!

Društvo -

Posle meseci čekanja prispeli nalazi iz kojih će se saznati ko je odgovoran što je Radenko preminuo

Nalaz dopunskog sudsko-medicinskog veštačenja povodom smrti dečaka Radenka Nikodinovića stigao je juče u Osnovno javno tužilaštvo u Loznici.

Naredba da sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu obavi veštačenje doneta je je krajem januara. Na nalaz se čekalo četiri meseca, a onda je primljen podnesak odbrane osumnjičenog ortopeda dr Dobrivoja Bojanića sa zahtevom za dopunu, koja pristigla tek sada.

- Dobijeno dopunsko veštačenje biće prosleđeno braniocu osumnjičenog, osumnjičenom i punomoćniku oštećenih - rekao je v. d. javnog tužioca Zoran Nestorović za Kurir i dodao:

- Njima će biti dostavljen rok od 15 dana da se izjasne i podnesu eventualno nove primedbe, a ukoliko ih bude, tužilaštvo će proceniti da li su relevantne za dalji tok postupka ili nisu, odnosno odrediti da li ima potrebe za prikupljanjem drugih dokaza i eventualnog ponovnog sudsko-medicinskog veštačenja.

Dotad ne možemo da se izjašnjavamo. Posle svih izvođenja dokaza tužilaštvo će utvrditi da li postoji odgovornost osumnjičenog ili drugih osoba koje su lečile maloletnog Radenka Nikodinovića, koji je pre godinu dana preminuo na Institutu za majku i dete u Beogradu. U toku sprovođenja dokaznih radnji ispitano je više od 30 svedoka.

Kurir / T. ILIĆ

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jelena ubijena dan ranije, ali ne na nasipu! Novi svedok ruši Zoranovu priču!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track