RADNICI POŠTE TVRDE DA IM DIREKTORKA PRETI: Krenuli u protest pa im stigla zabrana sindikalnog okupljanja
Foto: Beta/Emil Vaš

sindikalci optužuju

RADNICI POŠTE TVRDE DA IM DIREKTORKA PRETI: Krenuli u protest pa im stigla zabrana sindikalnog okupljanja

Društvo -

Potpredsednica PUPS i v. d. direktora „Pošte Srbije” Mira Petrović juče je, uoči još jednog protesta nezadovoljnih radnika, poslala mejl zaposlenima zabranjujući im svaku vrstu sindikalnog okupljanja.

Naime, radnici u „Pošti” održali su u sredu protest ispred zgrade Glavne pošte u Takovskoj ulici. Nezadovoljni što ovo preduzeće propada, tražili su da se iz ovog preduzeća izbaci politika, opominjući da se konkurs za novog direktora odavno završio. Na samom skupu najavljeno je za sutradan održavanje sledećeg protesta u krugu Glavnog poštanskog centra na

Ugrinovačkom putu. Međutim, bahata direktorka „Pošte Srbije” ne odustaje ne bi li sačuvala što duže svoju poziciju. Nakon održanog protesta, zaposlenima je stigao mejl kojim se „svim radnicima zabranjuje bilo kakva vrsta sindikalnog okupljanja”.

"Najavili smo protest u krugu Glavnog poštanskog centra za večeras, međutim, kako sam čuo, meni je zabranjen ulaz iako radim tamo", rekao je juče Zoran Pavlović, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

Direktorka Mira Petrović zajedno sa nekoliko svojih istomišljenika pokušava, kako kažu zaposleni u „Pošti”, da na sve načine spreči održavanje protesta.

"Ne znam ko je tačno autor mejla, ali nema sumnje da iza njega stoji trenutna direktorka. Protesti će se i dalje uredno održavati. Videli su koliko se ljudi okupilo, uplašili su se i sada pokušavaju da spreče skup. Ne žele da dozvole zaposlenima da iskažu svoje nezadovoljstvo", ističe Pavlović.

Kako kaže, ukoliko radnici ne budu pušteni da protestuju unutar prostorija pošte koja se nalazi na Ugrinovačkom putu, svi će izaći napolje i nastaće još veći problem.

Podsetimo, Petrovićeva je potpisala nekoliko sumnjivih ugovora u vrednosti od nekoliko miliona evra. Ugovor za transport i obezbeđenje novca sklopila je sa firmom koja nema ni osnovne uslove za obavljanje ove delatnosti, čiji je rezultat kašnjenje penzija širom zemlje. Takođe, zaposleni u „Pošti” imaju mesečna primanja od oko 37.000 dinara, a većina radnika ne može da ide na godišnji odmor.

Kako je „Blic” već pisao, v. d. direktora „Pošte Srbije” Mira Petrović prijavila se na konkurs direktora koji je raspisan na početku godine. Nije je sprečilo ni to što ne ispunjava uslove, kao što su broj godina, stručna sprema. Ona će čak ići i na testiranje poslovnih veština u nadi da će zasesti u direktorsku fotelju još jedan mandat. Podsećamo, Petrovićeva je bila sekretarica lidera PUPS Milana Krkobabića.

(Kurir.rs/Blic/A. Janković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Horor kod Kikinde! Sin godinama živi u kavezu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track