TOPLO JOŠ DANAS, OD VEČERAS VELIKA PROMENA I TEMPERATURNI ŠOK: Stižu obilne padavine, temperatura pada za 12 stepeni!
Foto: AP

Upozorenje meteorologa

TOPLO JOŠ DANAS, OD VEČERAS VELIKA PROMENA I TEMPERATURNI ŠOK: Stižu obilne padavine, temperatura pada za 12 stepeni!

Društvo -

BEOGRAD - Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje da će danas doći do osetnog pada temperature uz obilne padavine.

U ponedeljak i utorak biće kišovito uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni. U ponedeljak ponegde na istoku i jugoistoku oko 20 mm, a u utorak obilne padavine, u vecini mesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm (najveca verovatnoca u zapadnim i centralnim krajevima), a na planinama oko i iznad 1000 m vlazan sneg uz formiranje sneznog pokrivaca. U Vojvodini će biti najmanja količina padavina.

foto: AP/Ilustracija

U Srbiji će danas po kotlinama i dolinama ponegde biti kratkotrajna magla. Tokom dana preovladivace sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, juzni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće od 4 do 12, najviša dnevna od 19 do 24 stepena.

Krajem dana i u toku noći na severu i zapadu naoblačenje sa kišom, mestimično kratkotrajnim pljuskovima, uz skretanje vetra na severozapadni.

foto: AP/Ilustracija

U Beogradu će danas biti sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 12, najviša dnevna oko 22 stepena. Krajem dana očekuje se naoblačenje koje će u toku noći usloviti povremeno kišu, vetar u skretanju na severozapadni.

Prema izgledima vremena do 29. oktobra, u ponedeljak će biti umereno i potpuno oblacno sa kisom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima, osetnim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

U utorak oblačno, hladno i vetrovito, sa kisom, na planinama sa vlaznim snegom uz formiranje sneznog pokrivaca. Ocekuju se obilne padavine, u vecini mesta od 20 do 40 mm, lokalno ( uglavnom u centralnim i zapadnim krajevima) i preko 60 mm. U sredu slabljenje i postepeni prestanak padavina.

Od četvrtka do kraja perioda promenljivo oblačno, uglavnom suvo, hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Dnevna temperatura krajem perioda u manjem porastu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track