Najnovije vesti

(VIDEO) GIŠKA POSTAO SVETI ĐORĐE: Pogledajte kako su Božovića OPEVALI UZ GUSLE!
Foto: PrintScreen

(VIDEO) GIŠKA POSTAO SVETI ĐORĐE: Pogledajte kako su Božovića OPEVALI UZ GUSLE!

Društvo

Posmrtni ostaci Đorđa Božovića Giške, pre desetak dana su ekshumirani na Centralnom groblju u Beogradu. Kovčeg sa njegovim telom izvađen je u ranim jutarnjim časovima, a kada je otvoren, najuža rodbina i radnici koji su izneli sanduk zaprepastili su se onim što su videli - Giškino telo nije istrulilo.

Vest o čudu se kao munja proširila regionom, oglasila su se i sveštena lica, a posle samo nekoliko dana nekadašnji komandant Srpske garde opevan je u epskoj pesmi.

Pesmu je spevao Slavko Perošević a na snimku koji se pojavio na internetu izvodi je Vaso Đondović. Poslušajte:

Podsetimo, Kurir je prvi objavio vest o ovom nesvakidašnjem čudu, a sestra pokojnog Božovića je opisala kako je izgledalo telo njenog brata.

- Izgledao je kao mumija. Koža je bila sasušena, donekle potamnela, ali nigde nije bilo truleži. Videla sam mu ruke i tetive na njima. Kada su ga radnici prebacivali u metalni sanduk, ništa se nije pomerilo... I sada mi odjekuju u glavi Đorđeve reči: „Biću jači mrtav nego živ!“ Ovo je samo potvrda da je sve što je govorio istina. Bog ga je blagoslovio, ja to znam - rekla je Slavica.

Na Centralnom groblju juče ujutru bila je i Tanja Matić, supruga pokojnog Branislava Matića Belog, Giškinog najboljeg druga.

- Svi smo se šokirali kada je otvoren kovčeg. Njegovo telo je bilo potpuno celo, jedino je odelo na nekim mestima propalo - rekla je za Kurir Tanja Matić. Nakon što je telo prebačeno u metalni kovčeg, porodica i Giškini saborci krenuli su put Crne Gore, gde će Božović danas biti sahranjen u porodičnoj grobnici na groblju u selu Kuči.

Naš istaknuti patolog doktor Zoran Stanković objašnjava da su se ovakvi slučajevi već dešavali.

- To znači da je u grobnici bilo strujanja vazduha i da je došlo do isušivanja posmrtnih ostataka, takozvane mumifikacije, pri čemu su mekotkivne strukture očuvane sasušene, skvrčene... Telo izgleda kao pergament hartije i na njemu mogu da se registruju povrede odranije - rekao je Stanković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet najvećih kriminalaca iz 80-ih godina prošlog veka!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...