Najnovije vesti

ZAVRŠENA VEŽBA STENA 02: NATO pohvalio srpske vojnike
Foto: Fonet

Ocene

ZAVRŠENA VEŽBA STENA 02: NATO pohvalio srpske vojnike

Društvo

Jedinice Vojske Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama završile su u petak drugi deo taktičke vežbe „Stena 02“ i uspešno prošle NATO ocenjivanje

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, borbenu spremnost i sposobnosti deklarisanih jedinica ocenjivao je multinacionalni evaluatorski tim, sastavljen od 27 evaluatora Vojske Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.


Evaluacija nivoa 2, kako se precizira, odnosi se na standarde evaluacije borbene spremnosti kopnenih jedinica i koncepta operativnih sposobnosti.


Pravilnost i objektivnost njihovog ocenjivanja nadgledao je posmatrački tim iz komandi združenih snaga NATO iz Napulja i kopnenih snaga Izmir.


Jedinice koje su učestvovale u vežbama su laka pešadijska četa iz sastava Treće brigade kopnene vojske, vod vojne policije iz sastava Trećeg bataljona vojne policije iz Niša i vod atomsko-biološko-hemijske odbrane iz 246. bataljona ABHO iz Kruševca.


Deklarisane jedinice su na vežbi koristile naoružanje i opremu koja bi se upotrebljavala prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama.

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Fonet

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Beograd pod policijskom blokadom! Zbog čega je centar grada bio opasna zona?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...