ESTRADA MORA PRVA U PORESKU UPRAVU: Objavljen kalendar za plaćanje poreza, prvi  na redu narodnjaci i njihovi menadžeri!
Foto: Dragan Kadić

Dužni da dostave ugovore o prihodima

ESTRADA MORA PRVA U PORESKU UPRAVU: Objavljen kalendar za plaćanje poreza, prvi na redu narodnjaci i njihovi menadžeri!

Društvo -

BEOGRAD - Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za novembar, a prvi na listi koji su dužni da dostave "ugovore" o prihodima su estradni umetnici.

U poreskom kalendaru Uprave, navodi se da su menadžeri estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni da dostave prijavu i obaveštenje do 6. u mesecu za ugovore zaključene u oktobru.

foto: Kurir

Rok do 15. novembra naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti. Među njima su preduzetnici koji vode poslovne knjige, paušalci, a rok do polovine meseca je i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike.

Isti datum važi i za one koji su zaposleni u inostranstvu i za inostrane penzionere, zatim za doprinose poljoprivrednika za četvrti kvartal ove godine.

foto: Damir Dervišagić/Ilustracija

Za kraj meseca, 30. novembar, Poreska je odredila rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar.

Poreznici kažu i da su svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni da dostave odgovarajući izveštaj nadležnoj jedinici Poreske uprave na obrascu IOSI (izveštaj o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom).

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi detalji tužilaštva! Evo kada se Zoran Marjanović odvojio od ćerkice i kada je usmrtio Jelenu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track