OSUĐEN LOGOPED IZ BEOGRADA: Zlostavljao autističnog dečaka (5), govorio mu da je nenormalan i nevaspitan pa ga izbacio iz ordinacije?!
Foto: AP/Ilustracija

godinu dana zabrane obavljanja delatnosti i 6 meseci uslovno

OSUĐEN LOGOPED IZ BEOGRADA: Zlostavljao autističnog dečaka (5), govorio mu da je nenormalan i nevaspitan pa ga izbacio iz ordinacije?!

Društvo -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine, logopeda R. V. zbog zlostavljanja petogodišnjeg autističnog dečaka prilikom redovnog tretmana i izrekao mu godinu dana zabrane obavljanja delatnosti.

Tom odlukom odbijena je žalba odbrane i potvrđena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda, kojom je Vuković oglašen krivim zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, rekla je portparol suda Bojana Stanković.

foto: AP/Ilustracija

Mediji prenose da je sud utvrdio da je logoped, 2. novembra 2015, prilikom stručne terapije sa dečakom, u svojoj ordinaciji, u Ulici Maksima Gorkog u Beogradu, dete prvo energično lupio po ruci.

Zatim ga je, pošto dečak nije sarađivao, već je počeo uplašeno da cvili i skuplja se u stolici, stavljajući ruke u usta, povukao za zulufe.

Logoped ga je snažno povukao da bi ga ispravio i nastavio da mu govori da je nenormalan i da ne može da radi sa detetom koje roditelji nisu vaspitali. Na kraju ga je izbacio iz ordinacije, a prema tvrdnjama roditelja, kako pišu Novosti, dečak je nakon toga danima bio uznemiren, loše je spavao, odbijao je hranu.

foto: AP/Ilustracija

Stručnjaci Klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" su utvrdili da je vidno uznemiren, da ima otoke i crvenilo na licu, oko ušiju i na prstima. Stručnjaci Instituta za mentalno zdravlje takođe su konstatovali da su neadekvatni tretmani, koji nisu pratili njegove mogućnosti, pospešili uznemirenost, razdražljivost i otpor.

Prema pisanju Novosti, roditelji dečaka tvrde da je logoped odmah posle prvostepene presude promenio ime ordinacije u, u kojoj sada, prema pravosnažnoj odluci, ne bi smeo da radi u narednih godinu dana.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja