Najnovije vesti

MLADI SRPSKI MATEMATIČARI RAZBILI U MOSKVI: Apsolutni šampioni matematičkog višeboja!
Foto: Dado Đilas

MLADI SRPSKI MATEMATIČARI RAZBILI U MOSKVI: Apsolutni šampioni matematičkog višeboja!

Društvo

MOSKVA - Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda apsolutni su pobednici na jednom od najprestižnijih matematičkih takmičenja, "matematičkom višeboju" u Moskvi, a u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto su osvojili Jelena Ivančić i Pavle Martinović, koji je i aspolutni pobednik.

 

Drugu nagradu osvojili su Vladimir Viktor Mirjanić i Miloš Milićev, saopštila je danas Matematička gimnazija u Beogradu.

 

U ekipnom takmičenju (zbir bodova u tri individualna i u jednom timskom takmicenju) apsolutni pobednik je tim Matematičke gimnazije, koji je osvojio prvu nagradu i prvo mesto, navodi se u saopštenju.

 

Na takmičenju u Moskvi učestvovalo je 25 timova iz Rusije, Kazahstana i Srbije, a Organizator ovog takmičenja je poznata specijalizovana gimnazija Kolmogorov, po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.

 

Ove godine je, navodi se, škola Kolmogorov pozvala i ekipu Matematičke gimnazije da se takmiče sa njima jer su naši matematičari prethodnih godina osvajali zlatne medalje na međunarodnim olimpijadama iz matematike.

Ekipa se večeras vraća iz Moskve.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...