U RAJSKIM PAPIRIMA I BIVŠI SAVETNIK AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU: Davao savete za prodaju velikih firmi po Srbiji
Foto: Profimedia

afera rajski papiri

U RAJSKIM PAPIRIMA I BIVŠI SAVETNIK AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU: Davao savete za prodaju velikih firmi po Srbiji

Društvo -

U bazi dokumentima koja su procurila iz dve agencije za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, kao i iz 19 zvaničnih kompanijskih registara pominju se i ljudi koji su radili za Agenciju za privatizaciju.

Tako je britansi advokat Mark Harison bio savetnik agencije za u nekoliko velikih poslova, uključujući i kontroverznu privatizaciju benzinskih pumpi „Beopetrol“, piše KRIK.

U dokumentima postoji faktura advokatske kancelarije za osnivanje i vođenje ofšor firmi „Appleby“ a koja je poslata Harisonu, na iznos od 7.000 evra. Faktura je za dvomesečne usluge u 2011. godini.

Harison je za KRIK potvrdio ovu transakciju, navodeći da ih je jedna strana banka koja posluje u Srbiji "uputila da tražimo dug od kompanije global "Global steel holding limited"" sa Ostrva Man.

"Pošto smo shvatili da dužnik neće vratiti dug bez tužbe, postupak je morao biti pokrenut na Ostrvu Man od strane kancelarije "Appleby", izjavio je on.

Rekao je da osim ove nije bilo drugih saradnji njegove kancelarije sa „Appleby“.

Na internet prezentaciji Harisonove kancelarije može se videti da je sarađivao sa veliki domaćim kompanijama ali i crnogroskom vladom, kao i nekoliko stranih banaka i renomiranih međunarodnih kompanija.

Harison je sarađivao i sa agencijom za osnivanje ofšor firmi „Mossack Fonseca“ – iz koje su prošle godine takođe procurili podaci objavljeni u projektu „Panamski papiri“.

(Kurir.rs/Krik.rs)

Foto ilustracija Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

"Rajski papiri" otkrivaju paklene zavere! Svetski mocnici, ali i jedan srpski ministar preselili bogatstvo u ofšor zemlje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track