VLADA ODBILA ZAHTEVE RADNIKA POŠTE, KREĆE PROTEST: Prvo okupljanje u nedelju, generalni štrajk 20. novembra
Foto: Kurir

štrajk

VLADA ODBILA ZAHTEVE RADNIKA POŠTE, KREĆE PROTEST: Prvo okupljanje u nedelju, generalni štrajk 20. novembra

Društvo -

Zahtevi sindikata poštanskih radnika danas nisu prihvaćeni na sednici vlade, zbog čega bi mogao da krene generalni štrajk u PTT-u, saznaje Kurir.

Kako saznaje Kurir, zvanična obustava rada zakazana je za 20. novembar ali će pre toga biti održan veliki protest ispred zgrade Glavne pošte u beogradskoj Takovskoj ulici i to u nedelju, 12. novembra.

foto: Kurir

Inače, Samostalni sindikat poštanskih radnika ranije je saopštio da su od ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića dobili obećanje da će njihovi zahtevi biti na sednici vlade, iako je ministar rekao da njegovo ministarstvo nije nadležno za većinu zahteva.

foto: Kurir

Sindikalci traže povećanje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine, isplatu zarade iz dobiti Pošte, zabranu zapošljavanja novozaposlenih lica na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevođenje zaposlenih na određeno vreme u status zaposlenih na neodređeno vreme najkasnije nakon dve godine i izbor direktora Preduzeća na osnovu već sprovedenog konkursa.

Oni su Ljajiću rekli da zahtevaju i razrešenje direktorke Pošta Srbije i razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora.

(Kurir.rs)

Foto Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track