HAOS U GOŠI: Radnici ponovo oterali novog direktora
Foto: Zorana Jevtić

Proizvode iako su zvanično u štrajku

HAOS U GOŠI: Radnici ponovo oterali novog direktora

Društvo -

Radnici fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke, koja je posle dugogodišnjih problema odskora u stečaju, već danima ne dozvoljavaju novom direktoru Radiši Saviću da uđe u ovo preduzeće.

- Nismo očekivali da direktor dođe ponovo, kad ga već jednom nismo pustili. Zamolili smo ga da više ne dolazi, dok se ne održi ročište u predstečajnom postupku i dok i mi i on ne budemo načisto šta će biti s fabrikom. Samo nas je omeo, 250 ljudi je izašlo na ulicu, prekinulo proizvodnju, a ovde se, uprkos tome što smo zvanično u štrajku, i dalje radi. Morali smo zvanično da stupimo u generalni štrajk kako direktor ne bi mogao da nas otpusti. Treba da se završavaju poslovi za strane i domaće partnere. Izgubilo smo dva i po sata objašnjavajući mu, a to vreme je moglo biti utošeno na proizvodnju - kaže Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora.

foto: Marina Lopičić

Po zahtevu firme „AA kapital konsalting“ iz Zemuna, koja je otkupila „Gošin“ dug od 400.000 evra, pokrenut je predstačajni postupak iako fabrika ima ugovorene poslove u vrednosti višoj od 80 miliona evra.

Kurir / J. P.

Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Istražitelji otkrivaju: Evo zašto se staklorezac nije otarasio tela ubijenog vlasnika pekare?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track