ČETNIČKI VOJVODA NEPRIJATELJ NATO BR.1: Zabranjen mu ulazak u zemlje Alijanse 15 godina!
Foto: Nemanja Pančić

SKANDAL: RUMUNI PROTERALI SRBINA ZBOG ŠPIJUNAŽE

ČETNIČKI VOJVODA NEPRIJATELJ NATO BR.1: Zabranjen mu ulazak u zemlje Alijanse 15 godina!

Društvo -

Komandant Četničkog pokreta Hadži Bratislav Živković ne može da uđe u susednu državu jer je fotografisao vojne radare na obali Crnog mora i podrivao nacionalnu bezbednost

Komandant Srpskog četničkog pokreta i ruski ratnik u Ukrajini Hadži Bratislav Živković trenutno je najveća opasnost za NATO!

Naime, Živkovića je Rumunija, koja je deo Alijanse, proterala iz zemlje i zabranila mu ulazak narednih 15 godina, a sve to zbog navodne špijunaže i pokušaja da dođe do tajnih podataka o njihovim vojnim instalacijama. Prema nekim navodima, on je špijunirao za Ruse.

foto: Nemanja Pančić

Tajne službe

Rumunski mediji pišu da je Živkoviću zabranjen ulazak u sve zemlje Alijanse.

Ovidije Marince, portparol rumunske bezbednosne službe, istakao je da je Srbin „pokazivao interesovanje ka tajnim dokumentima o infrastrukturi i nacionalnim vojnim objektima na jugoistoku Rumunije u nameri da naškodi strateškom partnerstvu“. Živković je inače uhvaćen dok je fotografisao vojne radare na obali Crnog mora i pokušavao da pošalje koordinate sa GPS.

- Ovaj državljanin Srbije nije uspeo da dođe do poverljivih informacija. On predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost Rumunije - istakao je Marince.

Ovim povodom se oglasio i Bratislav Živković, tvrdeći da nije proteran, već da mu je zabranjen samo ulazak u Rumuniju, i to zbog, kako kaže, „straha rumunske tajne službe da bih mogao da ugrozim njihovu nacionalnu bezbednost“.

Bez dokaza

- Nema nikakvih dokaza da sam se bavio špijunažom na teritoriji Rumunije, jer da je tako, ne bi me proterali, već bi mi sudili za takvo delo. Ali Rumunija nije Crna Gora, pa ne prave takve glupave afere. Oni, kako sam ih razumeo, idu onom krilaticom bolje sprečiti, nego lečiti - priča Živković i dodaje:

ŽIVKOVIĆ: Laž je da sam špijun, proteran sam zbog vojevanja na Krimu

- Dokumenta koja sam dobio od rumunske imigracione službe govore o tome da su glavni motivi mojoj zabrani ulaska u Rumuniju sledećih 15 godina moje aktivnosti na Krimu i u Donbasu, kao i strah od mogućih špijunskih aktivnosti u Rumuniji. Ne zaboravite da je pre nekoliko meseci u Rumuniji instaliran još jedan odbrambeni raketni sistem ka Rusiji.

foto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić
foto: Nemanja Pančić

Bio na Krimu

RATOVAO ZA RUSE

Živković je široj javnosti postao poznat nakon što je 2014. otišao na Krim da se bori na strani Rusije. Kako je tada govorio, potpuno mu je bilo prirodno da ode na Krim i pomogne Rusima u borbi protiv Ukrajinaca. Takođe, neretko je u srpskoj javnosti isticao i radikalne tvrdnje poput one da je teroristička organizacija Islamska država „slala svoje vojnike među azilante u Srbiji“.

foto: Kurir

SREĆNA SLAVA!

foto: Kurir

PROSLAVITE ĐURĐIC UZ KURIR: Danas svakom čitaocu poklon ikona sa crkvenim kalendarom

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava praznik posvećen Svetom Georgiju, u narodu poznatom kao Đurđic.

Praznik se obeležava kao uspomena na prenos moštiju Svetog Georgija i obnavljanje njegovog hrama u kom je položeno njegovo telo.

Tim povodom, dnevne novine Kurir čitaocima daruju poklon poster ikonu posvećenu ovom značajnom srpskom svecu.

Pored ikone, poster sadrži i najvažnije datume pravoslavnog kalendara za 2018. godinu.

Sveti Georgije je veoma poštovan u našem narodu i slavi se dva puta godišnje - kao praznik Obnovljenja hrama Svetog velikomučenika Georgija (Đurđic) i 6. maja kada se obeležava dan njegove smrti (Đurđevdan).

Na pravoslavnim ikonama i srednjovekovnim freskama Sveti Georgije je predstavljen kako na konju u vojvodskom odelu sa krstastim mačem ubija aždaju koja je simbol paganske vere, dok se na ikonama za praznik Đurđic

predstavlja kao pešak u stojećem stavu sa kopljem ili mačem u ruci.

foto: Kurir

Kurir / Boban Karović

Foto: Nemanja Pančić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Štrajk u pošti ugrožava celu Srbiju !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track