VEČERAS OPET PROTEST POŠTANSKIH RADNIKA: Sindikalci ne odustaju od zahteva za smenom direktorke
Foto: Kurir

nastavak štrajka

VEČERAS OPET PROTEST POŠTANSKIH RADNIKA: Sindikalci ne odustaju od zahteva za smenom direktorke

Društvo -

Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije organizovaće večeras protest radnika Pošte Srbije ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu. Kako je saopštio taj sindikat, radnici Pošta Srbije traže smenu direktorke Mire Petrović kojoj je v.d. mandat istekao 12. septembra kao i da budžetska inspekcija i Državna revizorska institucija provere poslovanje tog preduzeća.

Na listi njihovih zahteva je i povećanje zarada, smena Nadzornog odbora Pošte Srbije, kao i da se radnici koji rade na sistematizovanim radnim mestima s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima prevedu u radni status na odredjeno vreme, obezbedi optimalan broj ljudi na tehnološkim radnim mestima i raskinu ugovori sa penzionerima koji rade na čelnim mestima u preduzeću.

Zahtev Samostalnog sindikata poštanskih radnika je i da se povuku rešenja o suspenzijama radnika Pošte koji su se okupljali ispred glavnih poštanskih centara u Beogradu i Novom Sadu van radnog vremena.

Predsednk tog sindikata Zoran Pavlović ocenio je ranije da je dogovor premijerke Ane Brnabić i reprezentativnih sindikata Pošta Srbije o odustajanju od generalnog štrajka očekivan, ali da njegov sindikat neće odustati od protesta, ali i štrajka koji će sutra početi.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track