DANAS AKCIJA BESPLATNIH PREGLEDA U VMC: Građani mogu kod specijaliste, na ultrazvuk...
Foto: Nebojša Mandić

pregledano više od 1.500 pacijenata

DANAS AKCIJA BESPLATNIH PREGLEDA U VMC: Građani mogu kod specijaliste, na ultrazvuk...

Društvo -

U vojnomedicinskim centrima u Srbije danas je nastavljena akcija besplatnih lekarskih pregleda za sve građane, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prošle subote je u Beogradu pregledano 375 pacijenata, u Nišu 465, a u Novom Sadu 482, što sa današnjim pregledima iznosi više od 1.500 pregledanih građana, navodi se u saopštenju.

Vojnomedicinski centar Karaburma obišao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je najavio da će vojne zdravstvene ustanove nastaviti sa ovom akcijom.

"Vojno zdravstvo je na prvom mestu na raspolaganju vojnim osiguranicima, ali ono je deo svakodnevnog života i hoćemo da podelimo znanje i kvalitet zaposlenih i sa civilima", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svako ulaganje u vojno zdravstvo i u Vojsku Srbije na kraju se pokaže kao ulaganje u opšti standard i kao najbolje moguće ulaganje u kvalitet života građana.

U vojnomedicinskom centru Karaburma pregledano je 170 ljudi na specijalističkim pregledima, 120 na ultrazvuku, dok je njih 51 potražilo savete lekara iz drugih oblasti.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV Dr Kurir: O digitalnoj stomatologiji sa Dr spec. Jovanom Cabuncem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja