LAJV HIRURGIJA U KLINIČKOM CENTRU SRBIJE: Tim domaćih i stranih hirurga danas operiše 4 karcinoma
Foto: AP/Ilustracija

intervencije prate mladi lekari na video-bimu u Urološkoj klinici

LAJV HIRURGIJA U KLINIČKOM CENTRU SRBIJE: Tim domaćih i stranih hirurga danas operiše 4 karcinoma

Društvo -

BEOGRAD - Tim domaćih i stranih hirurga će do kraja dana na Klinici za urologiju Kliničkog centra Srbije izvesti ukupno četiri laparoskopske intervencije - dve karcinoma bubrega i dve karcinoma prostate.

Sam proces intervencija će pratiti mladi lekari putem video bimova postavljenih u biblioteci Urološke klinike, gde je danas održan i internacionalni laparoskopski urološki simpozijum.

foto: Dragan Kadić

Tom stručnom skupu je, između ostalih, prisustvovao i državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić, koji je izrazio nadu da će ova "lajv hirurgija" doprineti tome da se naša urologija još više unapredi.

"Drago mi je da ovde ima dosta ljudi koji žele da nauče, koji veruju u sebe, koji veruju u znanje, u moć nauke i struke", rekao je on i hiruzima poželeo uspešan rad.

Direktor Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije Zoran Džamić je pojasnio da će intervencije izvesti četiri uvažena laparoskopska hirurga iz Italije, odnosno iz Milana i sa Malte zajedno sa laparoskopskim urološkim hirurzima sa Urloške klinike u Beogradu.

On je istakao da je cilj da laparoskopija postane rutinska procedura na toj klinici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV Dr Kurir sa Dr Igorom Jeremićem: Radiotalasno lečenje promena na grliću materice kod devojaka koje nisu rađale?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track