AKO PLANIRATE ZIMOVANJE, EVO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI: Ovo su cene od Zlatibora i Kopaonika pa do Francuske!
Foto: Dado Đilas

Zimovanje

AKO PLANIRATE ZIMOVANJE, EVO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI: Ovo su cene od Zlatibora i Kopaonika pa do Francuske!

Društvo -

Iako ima zimskih aranžmana koji po osobi koštaju od 1.000 evra pa naviše, u agencijama kažu da ovakve ponude odmah nađu kupce sa dubokim džepom

Svi koji planiraju da idu na zimovanje sigurno već gledaju cene aranžmana, rezervišu ili uplaćuju hotel.

Najskuplji su uglavnom oni u špicu sezone, oko novogodišnjih i božićnih praznika, pa koštaju i više od hiljadu evra po osobi, kako za domaće luksuznije ponude tako i za inostrane. Iako su cene paprene, to ne sprečava one s dubokim džepom da se odluče baš za njih.

foto: Dado Đilas

Raznovrsna ponuda

Još jedan termin za kojim vlada velika potražnja, kako kažu u beogradskim turističkim agencijama, jeste prva polovina februara i tada uglavnom putuju porodice s decom, a cene su pristupačnije i mogu da se nađu od 250 do 300 evra po osobi za sedmodnevni polupansion, bez ski-pasa.

- U Srbiji su i ove zime najpopularniji Kopaonik i Stara planina, a za njima ne zaostaju ni skijališta u Bosni i Bugarskoj. Prva polovina februara je veoma tražena zbog zimskog raspusta. Kao i obično, najpovoljniji je rani buking, odnosno rane uplate, čime se ostvaruju popusti i do 30 odsto - kažu u agencijama i ističu da je dobro interesovanje i za Bugarsku, kao i za Zlatibor.

Svaka planina ima svoju klijentelu, a one kojima cena nije bitna, već luksuz ili odlične ski-staze, odlaze u Francusku, Austriju, Italiju...

Zabluda je da za skupe destinacije nema mnogo zainteresovanih, sasvim suprotno, dugogodišnje iskustvo pokazuje da se prvo rasprodaju upravo najskuplji - složni su turistički radnici.

foto: Printscreen

Sve je spremno

Iz „Skijališta Srbije“ navode da su staze na najpopularnijim planinama potpuno spremne.

- Tokom leta smo vredno radili na uređenju centara i trenutno smo u finalnoj fazi priprema pred početak sezone skijanja. Sistemi za veštačko osneživanje su testirani, urađeno je redovno održavanje skijaških instalacija i specijalne mehanizacije, tako da će skijaši i borderi i ove zime uživati u odličnom skijanju - kažu u „Skijalištima Srbije“.

foto: Shutterstock

Rezervisano za bogatije

SKIJANJE JE SKUP SPORT

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže za Kurir da na zimovanje odlazi srednja i viša klasa.

- Za razliku od letovanja, koje više ljudi može da priušti, zimovanje je skuplje i najpre na njega odlazi srednja i viša klasa, jer je skijanje skup sport - kaže Seničić.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Shutterstock, Printscreen, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track