PRETNJE POSLANICI MARINKI TEPIĆ I NOVINARKI N1 MARIJI ANTIĆ: Policija istražuje na identifikaciji počinilaca
Foto: Printwcreen N1

pozivi na ubistvo

PRETNJE POSLANICI MARINKI TEPIĆ I NOVINARKI N1 MARIJI ANTIĆ: Policija istražuje na identifikaciji počinilaca

Društvo -

BEOGRAD, 05. decembar 2017. (FoNet) - Policija intenzivno radi na identifikaciji osoba koje su uputile pretnje novinarki Mariji Antić i poslanici Nove stranke Mariniki Tepić, kako bi počinioci što pre bili pronađeni i privedeni nadležnim organima, odgovor je MUP na pitanje Radio Slobodna Evropa šta MUP preduzima da zaštititi profesionalni, lični integritet i sigurnost Antić i Tepić.

foto: Kurir

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve mere iz svoje nadležnosti i neće dozvoliti nikome da ugrožava bezbednost naših građana, kaže se u odgovoru.

Poslanica opozicione Nove stranke Marinika Tepić saopštila je da je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža.

To se dogodilo nakon što je u Skupštini Srbije pitala "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to sa Mišom

Vacićem".

Novinarka TV N1 Marija Antić dobila je otvorene pretnje nakon intervjua sa francuskim humanitarcem Arnoom Gujonom.

foto: Printwcreen N1

Marija Antić je pre nekoliko dana sa Arnoom razgovarla o humanitarnoj pomoći koju on organizuje za Srbe sa Kosova, ali i o njegovom donedavnom političkom angažmanu sa takozvanim Identitarcima, francuskim ekstremno desničarskim političkim pokretom, nakon čega joj je sa internet portala i društvenih mreža upućena salva brutalnih pretnji, podseća Radio Slobodna Evropa.

NUNS: Novinarka N1 poštovala Etički kodeks tokom razgovora sa Arnoom Gujonom

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas "negativnu kampanju, uvrede i otvorene pretnje" koje su kako se navodi, upućene novinarki televizije N1 Mariji Antić posle intervjua sa francuskim aktivistom Arnoom Gujonom.

Navodeći da novinarka televizije N1 tokom razgovora sa Gujonom ;nije prekršila Etički kodeks kao i da je poštovala profesionalne standarde, NUNS je zatražio od nadležnih organa i javnosti ;da zaštite "profesionalni, lični i fizički integritet" Marije Antić.

"NUNS podseća da je osnovno pravo i obaveza novinara da postavi sva pitanja koja mogu biti u interesu javnosti. ;Humanitarna aktivnost Arno Gujona, pomoć Srbima sa Kosova, ali i njegova prošlost i politički angažman legitimne su teme o kojima treba da budu obavešteni gradjani Srbije", piše u saopštenju.

Janković osudila pretnje novinarki N1

BEOGRAD - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je pretnje upućene putem društvenih mreža novinarki televizije N1 Mariji Antić zbog intervjua koji je vodila sa francuskim humanitarcem Arno Gujonom.

"Poverenica za zaštitu ravnopravnosti osuđuje pretnje, seksističke komentare i mizogine poruke upućene putem društvenih mreža novinarki televizije N1 Mariji Antić", navodi se u saopštenju Poverenice u kojem se ističe da su žene u novinarskoj profesiji i u javnom diskursu izloženije seksističkim porukama, omalovažavanjima i uvredama.

Janković je ukazala da se svim novinarima i novinarkama mora omogućiti da bezbedno obavljaju posao.

(Kurir.rs/FoNet/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track