PROTESTNE ŠETNJE RADNIKA POŠTE: Samostalni sindikat najavio nastavak svakodnevnih protesta od 21. decembra
Foto: Damir Dervišagić

vratiti suspendovane radnike

PROTESTNE ŠETNJE RADNIKA POŠTE: Samostalni sindikat najavio nastavak svakodnevnih protesta od 21. decembra

Društvo -

BEOGRAD - Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je danas da poslovodstvo uskraćuje radnička prava, pravo na sindikalno organizovanje i delovanje i najavio da će od 21. decembra svakodnevno organizovati protestne šetnje od Pošte do Vlade zahtevajući vraćanje na posao 37 suspendovanih radnika.

Samostalni sindikat poštanskih radnika u saopštrnju navodi da je informaciju o stanju ljudskih i radničkih prava u JP „Pošta Srbije“. Predsedniku Srbije, predsednici Vlade, Ministru rada, Ministru za telekomunikacije, Zaštitniku građana, Poverenici za zaštitu ravnopravnosti.

foto: Dragan Kadić

Dopis je poslat i Kancelariji Međunarodne organizacije rada, Kancelariji za ljudska i manjinska prava, svim Poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini RS, Savezu samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenim granskim sindikatima „Nezavisnost“ i Delegaciji Evorpske unije u Srboji, ističe sindikat.

Samostalni sindikat poštanskih radnika isti dopis je uputio Ambasadama Kine, Rusije, Kanade, Francuske, Finske, Austrije, Belgije, Danske, Švajcarske, Velike Britanije, Australije, Švedske, Norveške, Italije, Holandije, Grčke, SAD i Nemačke.

Dopism smo posali i našim prijateljima iz Međunarodnog komiteta za radničku internacionalu (CWI), Policijskom sindikatu Srbije, Vojnom sindikatu Srbije, Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine, Udruženju sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i medijima, ističe Samostalni sindikat poštanskih radnika.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Pijani vozači na trežnjenju! Evo koliko njih je za samo dva dana zadržano u policiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track