MINISTARKA MIHAJLOVIĆ SA GRADONAČELNICIMA: Naredne nedelje znaće se lokacije za izgradnju stanova, na proleće kreće gradnja 400.000 kvadrata
Foto: Fonet

prvom sastanku Posebne radne grupe za izgradnju stanova

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ SA GRADONAČELNICIMA: Naredne nedelje znaće se lokacije za izgradnju stanova, na proleće kreće gradnja 400.000 kvadrata

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa gradonačelnicima i direktorima državnih institucija koje su direktno uključene u projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji će se realizovati u šest gradova u Srbiji.

Mihajlović: Na proleće početak izgradnje 400.000 kvadrata

Zorana Mihajlović rekla je danas da će na proleće iduće godine početi gradnja oko 400 000 kvadrata stambenog prostora namenjenog pripadnicima bezbednosti. Ona je dodala da će ukupno biti izgrađeno oko dva milona kvadrata, koji će biti građeni po fazama, u gradovima širom Srbije.

"Kreće se sledeće godine na proleće, mislim da možemo nekih 400.000 kvadrata da počnemo sledeće godine. Biće raspisan javni poziv i tenderi za izvođenje, što znači da domaća operativa ima prednost, jer oni najbolje znaju kako se to radi", rekla je Mihajlović novinarima u pauzi konferencije "Ekonomist 2018".

Na prvom sastanku Posebne radne grupe za praćenje i koordinaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom predsedava Mihajlovićeva, a čiji članovi su čelnici šest gradova i direktori Republičke direkcije za imovinu, Republičkog geodetskog zavoda, Saobraćajnog instituta CIP i Gradjevinske direkcije Srbije, definisani su osnovni zadaci svih institucija u vezi s pripremama za gradnju i praćenje izgradnje stanova.

"Zajedno s gradovima do naredne sedmice definisaćemo lokacije, cene izgradnje, projektovanje, nadzor i sva druga otvorena pitanja u realizaciji projekta. Radićemo na tome zajedno i maksimalno efikasno, jer je reč o projektu od velikog značaja za građane Srbije", rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Na sastanku kojem su prisustvovali gradonačelnici i predstavnici Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva i Vranja, razgovarano je o svim aktivnostima koje su potrebne za realizaciju projekta izgradnje stanova, uključujući utvrdjivanje planskog osnova, upravljanje projektom, kao i rešavanje imovinsko-pravnih i svih drugih pitanja koja je potrebno rešiti pre nego što počne izgradnja.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track