Najnovije vesti

ŠIMANOVCI KOBNI ZA DIVLJANJE ZA VOLANOM : Saobraćajci bez milosti, a ovo su najluđi IZGOVORI vozača koji će vas nasmejati do SUZA!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Pokušavaju da izbegnu kaznu na sve načine

ŠIMANOVCI KOBNI ZA DIVLJANJE ZA VOLANOM : Saobraćajci bez milosti, a ovo su najluđi IZGOVORI vozača koji će vas nasmejati do SUZA!

Društvo
13:11h

Naplatna rampa Šimanovci bila je prethodna dva dana bila je najpaprenija za pojedine vozače - baš tu saobraćajna policija zaustavila je više od 300 njih koji su jurišali i preko 160 kilometara, prekoračivši prosečnu brzinu na auto-putu.

foto: Nebojša Mandić

Tačno osmoro uniformisanih policajaca u četvrtak je odvajalo na desetine automobila iz kolona pred inkasantima "Puteva Srbije". Scena je bila nalik na onu koja se može videti na Sajmu automobila u Ženevi. Naređali su se luksuzni ćetvorotočkaši koji su bili u prekršaju. Većina "mercedesa", "audija", BMW-ova, "opela" dolazilo je iz Švajcarske, ali i iz Nemačke i Austrije, sudeći po tablicama i govoru vozača. I svi su od Šida do Šimanovca išli brže od dozvoljenih 130 kilometara na sat.

SAOBRAĆAJCI U AKCIJI, REZULTATI ZABRINJAVAJUĆI: Za samo 6 dana kontrole isključeno 1.200 vozača, više od 200 pijanih

"Probljem, probljem", viknuo je suvozač možda i najneuglednijeg automobila u zaustavnoj traci auto-puta pošto je saobraćajni policajac mlađem kolegi za volanom prašnjavog "opela" pokazao papirić na kome je stajalo "161 km/h". Strpljivi službenik  MUP mirnim tonom pokušao je da mu na srpskom jeziku objasni nevolju.

"Vozili ste 31 km/h brže nego što je dozvoljeno i zbog toga morate kod sudije za prekršaj. Pođite za mnom u kućicu da napišemo prekršajni nalog", poručio je saobraćajac bledom momku sa Kosova koi je više slušao kolegu na suvozačevom sedištu u ulozi prevodioca. Čim su obojica izašli iz vozila austrijskih tablica, samilost je tražena na prepoznatljivom jeziku.

foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

"Probljem, probljem. Njegova majka teško bolesna, bogu mi. Neću da lažem. On žurio zbog majke. Imala šljog. Vozi je kod ljekara na Kosovo. Ja priča sa šef", govorio je sve brže sredovečni muškarac, dok ga policajac nije prekinuo.

"Nema šta da pričate. Pišem vam kaznu", rekao je službenik dok je uredno ispunjavao zapisnik. Ipak, prijatelj prestupnika nije se predavao.

VOZAČI, BUDITE OPREZNI SAOBRAĆAJCI NE TESTIRAJU VIŠE SAMO NA ALKOHOL: Ako sedate za volan, vodite računa da ne unosite ovo u organizam!

"Nemoj da pišeš. Platićemo odmah", pokušao je na sve načine da izbegne globu. Saobraćajcu nije uopšte bilo do rasprave.

"Ne možete odmah da platite. Doći će ovde naša patrola i odvešće vas kod sudije za prekršaje u Rumu koji će vam odrediti kaznu", zaključio je dijalog.

Prestupnicima nije preostalo ništa drugo nego da sačekaju vozilo saobraćajne policije. Međutim, većina uhvaćenih bahatih vozača nije morala da stoji, već da ide do prvog isključenja, tačnije menjačnice.

CARINICI POJAČAVAJU SMENE ZA PRAZNIKE: Ali se vozačima preporučuju alternativni prelazi

"Vozili ste 141 na sat. Kazna je 2.550 dinara. Pošto nemate dinare morate da idete do najbliže menjačnice. Idete bukvalno 500 metara do prvog isključenja, pređete nadvožnak, kod pumpe promenite 20 evra i vratite se ovde", davao je saobraćajac smernice vozaču "folksvagena" ciriških tablica. Prestupniku mnogo toga nije bilo jasno.

foto: Nebojša Mandić

"Ja ima deca, ne vozi brzo. Gde ovde na papiriču piše da sam to bio ja? Nema ni mojih tablica", pravio se nevešt mladić iza kojeg je sedelo dvoje mališana. I ovaj policajac je imao strepljenja.

VOZAČI, PAMET U GLAVU: Od sutra pojačana kontrola, saobraćajci će vas zbog ovoga zaustavljati!

"Gospodine, snimljene su vam tablice kada ste se uključili hna auto-put kod Šida i sada kada ste izašli. Postoji fotografija. Ako hoćete, vi se žalite. Nečete dobiti dokumenta dok ne platite kaznu", objasnio mu je sve potankom.

Otišao u Niš da promeni evre?!

Mnogi prestupnici na naplatnoj rampi u Šimanovcima su stranci, pa je komunikacija sa njima otežana pogotovo ako ne znaju engleski jezik.

foto: Marina Lopičić

"Jedan Turčin je pre nekoliko meseci morao da plati 1.550 dinara kaznu, ali pošto nije imao dinare, trebalo je da ide do menjačnice. Međutim, problem je bio što nije znao ni engleski ni srpski jezik. Kolega mu je rekao da ide tu do pumpe gde je menjačnica, a on ga nije dobro razumeo pa je otišao čak do Niša. Vratio se tek uveće i platio kaznu", kaže jedan od saobraćajaca.

Iz Mitrovice jurio po ćerku na fakultet

Među dvadesetak kažnjenih vozača u roku od sat i po našao se i jedan domaći prestupnik. Od Sremske Mitrovice do Šimanovca vozio je 139 na sat.

foto: Profimedia

"Žurio sam po ćerku u Beograd na fakultet. Vozio sam 120, 130, 140, ni sam ne znam. Nisam ni znao da je to kažnjivo. Vozim često po Zapadnoj Evropi i svuda se ide najmanje 150 na sat na auto-putu i niko nikoga ne zaustavlja", čudio se vozač crnog "audija".

foto: Zorana Jevtić

Prema rečima zamenika naćelnika Uprave saobraćajne policije Bobana Milinkovića, za dan i po kontrole sankcionisano je ukupno 320 vozača zbog prekoračenja prosečne brzine. Od toga, 299 sa stranim tablicama i 21 sa domaćim oznakama, 15 vozača je vozilo brže od 160 na sat i svi su bili stranci", kaže Milinković i dodaje da na auto-putu postoji upozorenje za vozače o merenju prosečne brzine.

(Kurir.rs/Marko Tašković/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...