TRAGEDIJA PORODICE TODOROVIĆ GANULA CELU SRBIJU: Utehu za malim Dejanom je teško naći!
Foto: Dado Đilas

Kremacija danas na Novom groblju

TRAGEDIJA PORODICE TODOROVIĆ GANULA CELU SRBIJU: Utehu za malim Dejanom je teško naći!

Društvo -

Dejan će biti kremiran danas na Novom groblju u Beogradu i položen pored svog dede, glumca Bore Todorovića

Iznenadna smrt trogodišnjeg Dejana, sina glumca Srđana Žike Todorovića i njegove supruge Ane, šokirala je i potresla juče domaću javnost, a obdukcija dečaka pokazala je da je uzrok tragedije takozvani SIDS - „iznenadna smrt kod dece“.

Naime, mali Dejan je u sredu po podne u porodičnom stanu na Vračaru zaspao, ali se više nije probudio, uprkos naporima majke Ane. Ubrzo su stigli i lekari Hitne pomoći, ali nažalost, ni oni nisu mogli ništa da učine.

Nije se budio

- Zaspao je i oko pola sedam sam pokušala da ga probudim, ali je bio utonuo u posteljinu, usne su mu bile plave, ja sam se uplašila i vrisnula sam. Pokušala sam da ga probudim, ali bezuspešno - ispričala je u potresnoj ispovesti za Kurir Ana Todorović.

Tihomir Arsić , foto: Vladimir Šporčić

Glumac Tihomir Arsić kaže da je smrt uvek „tuđa stvar“, ali ne stvar javnosti, nego porodice i prijatelja.

- Kao kolega, prijatelj, a posebno kao roditelj, mogu da poručim da je utehu teško naći, pogotovu ne u surovom angažovanju medija, kojima ni smrt deteta ni takva tragedija nisu sveti! Nije ovo ništa lično protiv nijednog medija. Voleo bih da ih svi zajedno ostavimo da tuguju u miru! Svi... - rekao je Arsić za Kurir, dok je spisateljica Jelena Bačić Alimpić potreseno izjavila da je gubitak deteta najveća tragedija koja može da zadesi jednu porodicu.

Pio antibiotike

Prema ispovestima dečakove mame Ane i Žikine maćehe Karoline, mali Dejan jeste bio lakše bolestan i pio je antibiotike, na koje, koliko se zna, nije bio alergičan.

Kako saznajemo od porodičnih prijatelja, Dejan će biti kremiran danas u 16 sati na Novom groblju u Beogradu i položen pored svog dede, Srđanovog oca, glumca Bore Todorovića.

Tragedija u porodici

TRI SMRTI ZA TRI GODINE

Sudbina je glumcu Srđanu Žiki Todoroviću namenila preteško breme. Njegov trogodišnji sin Dejan zaspao je u sredu i nikada se nije probudio, međutim, Žika je pre tri godine ostao i bez oca, glumačkog barda Bore Todorovića, koji je takođe preminuo iznenada. Prošle godine u avgustu preminula je i glumčeva tetka, velika dramska umetnica Mira Stupica.

Bora Todorović, foto: Damir Dervišagić

Kurir / E.K.

Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja