ER SRBIJA: Kondić se povukao sa mesta direktora, na njegovo mesto Dankan Nejsmit
Foto: Zorana Jevtić

zvanično

ER SRBIJA: Kondić se povukao sa mesta direktora, na njegovo mesto Dankan Nejsmit

Društvo -

BEOGRAD - Nacionalni avioprevoznik Er Srbija danas je objavila da je generalni direktor Dane Kondić doneo odluku da se iz ličnih razloga, posle četiri i po godine, povuče sa te funkcije i da će ga u prelaznom periodu zameniti Dankan Nejsmit.

U saopštenju je navedeno da je Nejsmit, koji obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja, imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će aviokompanija doneti odluku o trajnom rešenju za tu poziciju.

foto: Beta

Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u aviokompanijama.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara sledeće godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji.

Predsednik Nadzornog odbora aviokompanije Er Srbija i gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je Kondiću na postignutim rezultatima.

"U ime Nadzornog odbora i u svoje lično ime, želim da zahvalim Danetu Kondiću, čiji je mandat obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata", naveo je Mali.

Prema njegovim rečima, Er Srbija ulazi u narednu fazu razvoja kao jedan od najboljih avioprevoznika u Evropi.

"Er Srbija je simbol nacionalnog ponosa, čiji uspeh svedoči o posvećenosti njenih zaposlenih i postaje značajan pokretač srpske privrede. Dankan Nejsmit je iskusan lider i uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagođavanja poslovanja za nastavak razvoja", naveo je Mali.

Dane Kondić, foto: Beta

Etihad ervejz, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja ima 49 odsto vlasničkog udela u Er Srbiji, takođe je zahvalila Kondiću na njegovim dostignućima kao generalnog direktora aviokompanije.

"Er Srbija je od svog osnivanja 2013. godine postigla veliki napredak u svim oblastima poslovanja i danas predstavlja odličan primer uspešne korporativne transformacije. Dane Kondić je uspešno rukovodio aviokompanijom u ovom delu priče o Er Srbiji i zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu i njegovoj posvećenosti", rekao je direktor strategije i planiranja Etihad grupe i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije Kevin Najt.

On navodi da će se novo rukovodstvo usredsrediti na primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i obezbediti održivu i prosperitetnu budućnost aviokompanije.

"Uvereni smo da se možemo osloniti na dokazane veštine i iskustvo Dankana Nejsmita, uz pomoć kojih će u prelaznom periodu voditi Er Srbiju. Etihad je, kao suvlasnik i partner, posvećen pružanju kontinuirane stručne podrške aviokompaniji Er Srbija", naveo je Najt.

Er Srbija je 24. jula objavila operativne rezultate, po kojima je u prvih šest meseci 2017. godine prevezla 1,12 miliona putnika, što predstavlja porast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, uz iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto Zabeležen je i značajan rast prevoza tereta od čak 54,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! VLADA SRBIJE JEDVA DOBILA TROJKU!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track