IVAN JE POSTAVIO 2 OGLASA ZA POSAO, A OVO NIJE OČEKIVAO: Čobanin na Zlatiboru za 70.000 dinara ili čišćenje toaleta u Nemačkoj za 1.200 evra!
Foto: Profimedia

REZULTATI IZNENAĐUJUĆI

IVAN JE POSTAVIO 2 OGLASA ZA POSAO, A OVO NIJE OČEKIVAO: Čobanin na Zlatiboru za 70.000 dinara ili čišćenje toaleta u Nemačkoj za 1.200 evra!

Društvo -

U komentarima su se našli razni, pa tako jedan Marko piše da bi pre čistio izmet "Švabama nego kod našeg seljaka radio".

Tekst "Ko čisti klozete po Beču" i informacija da su to Mara, Jovanka, Nataša, izazvao je buru na Balkanu!

Ali svađa oko čišćenja germanskih klozeta nije prva ni na internetu ni u kafani.

Slična se odigrala nedavno kada je Ivan Jovanović istraživanja radi postavio dva oglasa tražeći čobanina i čistača toaleta u Nemačkoj. U čobane niko neće, a vojska zainteresovanih javila se za higijeničare.

foto: Profimedia

- Pre izvesnog vremena iz radoznalosti dah dva oglasa da vidim šta će se desiti. Oglas 1: Potrebni radnici za rad na čišćenju javnih WC prostorija u Nemačkoj sa platom od 1.200 evra. Oglas 2: Potreban čoban (može i bez iskustva) radi čuvanja stada na Zlatiboru sa svim troškovima plaćenim i mesečnom zaradom od 70.000 dinara. Na oglas 2 niko se nije javio, dok na oglas 1 ne prestaje da mi zvoni telefon, pa se pitam da li je moguće da nam je lepše čistiti nemačka g.... nego živeti zdravo na našoj planini? Uz to, priznaćete da 70.000 dinara nije malo, retko ko ovde to ima, al' eto taki smo narod - piše Jovanović na svom Fejsbuk profilu.

A onda sledi rasprava neverovatnih razmera i germanski klozeti postaju tema broj jedan.

foto: Profimedia

U komentarima su se našli razni, pa tako jedan Marko piše da bi pre čistio izmet "Švabama nego kod našeg seljaka radio".

"Znam kako je. Kod seljaka nisi radnik već rob. Kao da si u logoru". Branimir cinično dodaje da je greška u drugom oglasu.

UMESTO ČOBANINA MENADŽER OVACA

"Trebalo je da umesto čobanin stoji menadžer ovaca, pa da onda izmeriš zainteresovanost".

foto: Profimedia

- Tuđe-slađe - zaključuje Milinko.

Ima mišljenja da ljudi radije biraju smrad nemačkih nužnika nego vazduh Zlatibora jer "prijavljen, osiguran, za 15 godina imaće 800 evra penzije. Tu je razlika", piše Bobić.

Iz Slovenije se javlja Dragutin koji kaže da se čišćenje WC-a bira zbog perspektive budućih generacija.

- Ako čuvaš ovce bilo gde u Srbiji to ti i nije baš neki perspektivan posao za buduće generacije. A ako si u Švabiji i ako istiš švapska g.... uvek postoji šansa da dovedeš tamo i svoje dete koje je učilo škole i koje će naći pristojan posao i živeti i raditi tamo… U tome je razlika - kaže Dragutin.

Više novca ostane čobaninu

Stefan preračunava da radniku više ostane kada u Srbiji radi za 70.000, nego kada u Nemačkoj radi za duplo više. A onda jedan Milan demantuje Stefana.

- Tamo je hrana jeftinija nego kod nas druže, skupe su cigarete i izlasci. Stan je skup, ali uvek postoji varijanta da se upadne u sobu sa njih četvoro ili petoro i platiš 100 evra mesečno i opet bi imao bolje uslove nego čoban kod nas - piše Milan.

Sima kaže da to jeste tačno, ali da njegov kolega plaća 250 evra pregrađeno stepenište, nema prozor… "atmosfera je divna sa opojnim mirisom buđi".

(Kurir.rs/Telegraf)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NOKAUTIRALA GA KLACKALICA !!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track