(UZNEMIRUJUĆI FOTO) MONSTRUOZNO! Evo kako prolaze psi u prazničnim danima! DOBRO RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO UPALITE PETARDU
Foto: Printscreen

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) MONSTRUOZNO! Evo kako prolaze psi u prazničnim danima! DOBRO RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO UPALITE PETARDU

Društvo -

Bliže nam se novogodišnji i božićni praznici, a sa njima i period bacanja petardi I vatrometa.

Nažalost, umesto da praznična i porodična atmosfera tokom ovih dana bude ispunjena mirom i srećom, svuda oko nas se čuju zvuci petardi i vatrometa, koji često ni ljudima ne prijaju, a posebno nisu prijatni za životinje, koje nisu svesne šta se to dešava oko njih.

Ovo su reči jedine volonterske organizacije o zaštiti životinja u našoj zemlji - Animal Rescue Serbia. Kako navode članovi ove inicijative, zbog nemara sugrađana životinje su za vreme novogodišnjih praznika sve ugroženije.

foto: Printscreen

- Naš tim je svedok posledica koje bacanje petardi može imati na životinje. Najčešći slučajevi koji pristižu na dispečersku ARS liniju tokom novogodišnjih praznika su: psi koji upadaju u šahtove, izgubljeni ljubimci koji se ne vrate kući, povređene životinje… Sve se to javlja kao posledica straha životinje koja beži kada čuje zvuke pucnjave petardi – kažu članovi ARS-a.

Kako ARS tim objašnjava, prirodni nagon životinje je da pobegne kada čuje pucnjavu petarde.

foto: Printscreen

- Koliko god loše izgledalo, svi smo imali prilike da se preko medija upoznamo i sa slučajevima kada su pojedina lica, čak namerno, povređivala životinje, stavljajući im zapaljene petarde u usta nanoseći im tako teške telesne povrede i ostavljajući ih da u agoniji umiru. Potrebno je da ovakve ekscese pomenemo, kako se više ne bi ponavljali – naglašavaju borci za bezbednost životinja.

foto: Printscreen

Animal Rescue Serbia apeluje na Beograđane da pre nego što upale petardu ili vatromet razmisle kako to utiče na naše komšije, kakav primer dajemo deci I kako se to odražava na preostali živi svet sa kojim delimo okolinu u kojoj živimo.

Trebalo bi da iskoristimo ove praznične dane i da svetu oko nas počnemo da činimo što vise dobrog – rekli sui z ARS-a

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track