OLUJNI VETAR POGODIĆE OVE DELOVE SRBIJE U ČETVRTAK: Na snazi narandžasti meteoalarm, sledi PROMENA VREMENA!
Foto: Fonet, Printscreen

POSLE PROLEĆA USRED DECEMBRA

OLUJNI VETAR POGODIĆE OVE DELOVE SRBIJE U ČETVRTAK: Na snazi narandžasti meteoalarm, sledi PROMENA VREMENA!

Društvo -

U Srbiji će u toku noći i sutra duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će u košavskom području imati olujne udare, od 17 do 24 metara u sekundi, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Na jugu Banata i u planinskim predelima košava će duvati i do 28 metara u sekundi, a krajem dana i tokom noći ka petku vetar će biti u slabljenju.

U Srbiji će sutra biti vetrovito, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će u košavskom području i na planinama imati i olujne udare. Uveče i u noći vetar ce biti u postepenom slabljenju, u Vojvodini u skretanju na severozapadni.

foto: Printscreen RHMZ

Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno, pre podne na zapadu i jugozapadu, a posle podne i u ostalim predelima mestimično sa slabom kisom.

Na visokim planinama povremeno slab sneg. Jutarnja temperatura od 1 do 9, a najvisa od 7 do 15 stepeni.

Vreme narednih dana

U Beogradu će biti takođe vetrovito, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima. Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno, posle podne uz mogucnost slabe kiše. Jutarnja temperatura biće oko 9, najvisa oko 14 stepeni.

foto: Nebojša Mandić

Uveče i u toku noći vetar će biti u postepenom slabljenju. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 4. januara, u petak će biti oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kisom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Pre podne na severu, posle podne i u ostalim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje. Za vikend pretežno sunčano, u Vojvodini prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kisšm.

Početkom sledeće sedmice promenljivo i dalje relativno toplo, ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Padavine će biti slabe i povremene.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO: EKSKLUZIVNI SNIMCI! Evo koliku je pustoš za sobom ostavio pazovački tornado!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track